Καταγγελίες Ίνγκεμπριγκτσεν και η απάντηση του ΑΠΟΕΛ

Καταγγελίες εναντίον της κατάστασης που αντιμετώπισε η ομάδα του στο ΓΣΠ εξαπέλυσε ο τεχνικός της Ρόσενμποργκ, Κάρε Ίνγκεμπριγκτσεν.
 
Όπως υποστήριξε σε δηλώσεις του, δέχθηκε ρίψη αντικειμένων από την κερκίδα και απειλές κατά της ζωής του.
 
«Δεχόμασταν απειλές θανάτου στον πάγκο μας. Δεν είδαμε κάτι παρόμοιο ξανά στην Ευρώπη. “Ήξεραν που ζούσαμε” και θα έρχονταν να μας σκοτώσουν»
 
«Υπήρχαν ακόμα πέντε λεπτά για το τέλος του αγώνα, αλλά ρίχτηκαν τόσα πολλά αντικείμενα πάνω μου που δεν είχα την ευκαιρία να αντιδράσω. Ήταν το καλύτερο που μπορούσα να κάνω υπό τις περιστάσεις. Ήμουν αρκετά σοκαρισμένος αν και ξέρω ότι πολλά λέγονται σε τέτοιες αναμετρήσεις. Η αντίδραση του πάγκου, όμως, κλιμάκωσε περισσότερο την ατμόσφαιρα».
 
«Δεν με εξέπληξε ο κυνισμός που έδειξαν. Εκπλάγηκα, όμως, από το ότι οι διαιτητές δεν μπορούσαν να ελέγξουν την κατάσταση. Οι άνθρωποι που βρίσκονταν στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ ήταν παντού και έτρεχαν. Υπήρχε έλλειψη ασφάλειας. Δεν ήταν ασφαλές να ήσουν εκεί».

Για όσα συνέβησαν παραπλεύρως του αγωνιστικού χώρου στο χθεσινοβραδινό παιχνίδι τοποθετήθηκε και ο βοηθός προπονητής της Ρόσενμποργκ. «Υπήρχε αναβρασμός στον πάγκο. Αντιδρούσαμε περισσότερο ανάλογα με το πώς μας συμπεριφέρονταν από τον άλλο πάγκο. Δεν γνωρίζω πόσοι είχαν εισέλθει στην προπονητική ζώνη, αλλά έχω την αίσθηση πως υπήρχαν 100 κομμάτια που εκτοξεύτηκαν στον τέταρτο διαιτητή, ότι εισήλθαν στην προπονητική ζώνη μας και πως κλωτσούσαν μπάλες στο γήπεδο. Όλα αυτά συνδυάστηκαν και μ’ ένα μήνυμα από τον πάγκο του ΑΠΟΕΛ: Θα βρούμε το ξενοδοχείο σας και θα έρθουμε να σας σκοτώσουμε», ισχυρίστηκε ο Έρικ Χόφτουν.
«Νομίζουμε ότι είναι απαράδεκτη συμπεριφορά εκ μέρους του ΑΠΟΕΛ. Δεν είναι ο λόγος που αποκλειστήκαμε, αλλά επιτείνει την πικρία. Δεν αισθάνεσαι ιδιαίτερα καλά να μένεις εκτός από τέτοια ομάδα», συνέχισε ο βοηθός προπονητής των Νορβηγών. «Δεν ξέρω πόσο σοβαρή ήταν η απειλή, αλλά δεν νομίζω πως ήταν αστείο να βιώσουμε όσα ζήσαμε χθες. Απειλή θανάτου… Δεν ξέρω, δεν είναι ότι τρέξαμε και κρυφτήκαμε. Αλλά ειπώθηκε».
Η διευθύνων σύμβουλος της Ρόσενμποργκ, Τόβε Μόε Ντίρχαουγκ, τόνισε ότι «πρέπει να καθίσουμε και να δούμε τι κάνουμε με αυτήν την κατάσταση».
Η ιστοσελίδα adressa.no επικοινώνησε σήμερα και με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΑΠΟΕΛ, ο οποίος αντέδρασε μειδιώντας στους ισχυρισμούς εκ μέρους Ρόσενμποργκ. «Είναι αστείο. Τι μπορώ να πω; Δεν γνωρίζω αν κάποιος από τον ΑΠΟΕΛ εκστόμισε αυτές τις απειλές, αλλά δεν το πιστεύω. Τουναντίον έχουμε ορισμένα βίντεο που αποδεικνύουν τι συνέβη στο νορβηγικό πάγκο, ιδίως από το 70ό λεπτό και μετά. Μπορούμε να αποδείξουμε τι είπε και τι έκανε ο προπονητής της Ρόσενμποργκ. Αυτή είναι η απάντησή μας», σχολίασε ο Νεκτάριος Πετεβίνος.