Πέρασαν χειροπέδες σε 3 μετανάστες στον Πύργο Τηλλυρίας - Εντάλματα και εναντίον 2 ακόμα

Στη σύλληψη τριών εκ των μεταναστών, που αφίχθησαν χθες πριν τα μεσάνυχτα στην περιοχή Ακτή, έδαφος του χωριού Πηγαίνια, προχώρησε η Αστυνομία, για παράνομη είσοδο τους στα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι τρεις υποβλήθηκαν σε πολύωρη ανάκριση από μέλη του Αστυνομικού σταθμού Κάτω Πύργου Τηλλυρίας και ακολούθως από μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων του αστυνομικού σταθμού Ευρύχου.

Εξάλλου, η Αστυνομία προχώρησε απόψε στην έκδοση  ενταλμάτων σύλληψης εναντίων άλλων δύο Σύρων μεταναστών οι οποίοι νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου. Όπως διαπιστώθηκε ο ένας εκ των δύο είναι παράτυπος μετανάστης, ενώ ο δεύτερος, ο οποίος υποβλήθηκε και σε χειρουργική επέμβαση,  φέρεται να  είναι ο διακινητής των μεταναστών που έφτασαν τα μεσάνυχτα με πλοιάριο από την Τουρκία μεταξύ Κάτω Πύργου και Μανσούρας.
Υπενθυμίζεται ότι ο φερόμενος διακινητής, στην προσπάθειά του να διαφύγει, έπεσε από ύψος σε πετρώδη περιοχή, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και κρατήθηκε για νοσηλεία. Ο δεύτερος μετανάστης, ο οποίος νοσηλεύεται στο ΓΝ Πάφου, φαίνεται ότι είχε ασθενήσει πριν την άφιξή του στον Πύργο Τηλλυρίας.

Εναντίον των τεσσάρων παράτυπων μεταναστών θα καταχωρηθεί υπόθεση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, ενώ στην περίπτωση του Σύρου διακινητή μεταναστών το δικαστήριο θα συνεδριάσει αύριο στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου όπου νοσηλεύεται για σκοπούς έκδοσης διατάγματος κράτησης του.

Στο σύνολο τους στις ακτές του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας αφίχθησαν 15 μετανάστες,  ωστόσο έξι εξ αυτών τρεις γυναίκες και τρία παιδιά κατάφεραν να διαφύγουν με την Αστυνομία να διεξάγει εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό τους.

 

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας ανέφερε πως “οι αλλοδαποί ήρθαν καταρρακωμένοι, πεινασμένοι για μέρες, και σε αθλιότατη κατάσταση λόγω της κούρασης του ταξιδιού”.

Ένα σκάφος προερχόμενο από την Μερσίνα της Τουρκίας μετέφερε 15 αλλοδαπούς στην περιοχή στο σημείο μεταξύ Μανσούρας και Κάτω Πύργου, όπου τους άφησε στην θάλασσα, είπε ο κοινοτάρχης, προσθέτοντας πως επειδή δεν γίνονται περιπολίες στη συγκεκριμένη παραλία αυτές τις ώρες, κατάφεραν κάποιοι να διαφύγουν.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Συνελήφθη και 24χρονος για τα επεισόδια στο «Άλφαμεγα»
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στον Δήμο Πέγειας
Συνελήφθησαν άλλα τρία πρόσωπα που μπήκαν χωρίς εισιτήριο στο «Άλφαμεγα»
Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο για επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Φέρεται να μπήκε παράνομα στο γήπεδο
Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα από Αστυνομία Βρετανικών Βάσεων για παράνομη παγίδευση πτηνών
Το φανταστικό σενάριο, οι ευθύνες της Αστυνομίας και οι χούλιγκανς που αφήνουμε να διοικούν
Υπό κράτηση οι τρείς συλληφθέντες για τα επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Αναζητούν στοιχεία για άλλους 29
Σκληρή και χειρότερη από Ρίκκου η απόφαση για Οδυσσέα-«Παρασυρόμενος από τις Σειρήνες της δημοφιλίας, σύγχυσε τα όρια»
Κατακεραύνωσε και έπαυσε τον Οδυσσέα το Συμβούλιο-Καταπέλτης η απόφαση
Κατά μέτωπο επίθεση Οδυσσέα μετά την παύση του-«Σήμερα νίκησε το σύστημα»