Οργή καταστηματαρχών στο εμπορικό κέντρο Πάφου – Προειδοποιούν με μέτρα

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις αναμένεται να προχωρήσουν οι καταστηματάρχες του εμπορικού κέντρου της Πάφου σε περίπτωση που κλείσει η οδός Αφροδίτης έξω από την δημοτική αγορά με προέκταση την οδό Φελλάχογλου. 

Ο Κυριάκος Κυριάκου Εκπρόσωπος του Σωματείου «Φίλοι της Παλιάς Πόλης», σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως είναι αδιανόητο να αρχίσουν οι εργασίες έξω από την δημοτική αγορά πριν ολοκληρωθούν και να παραδοθούν οι δρόμοι της οδού Μακαρίου, Πάφου Χρυσάνθου και Θερμοπυλών στο κοινό. 

Κατανοούμε, συνέχισε, ότι  ο χρόνος πιέζει όπως ολοκληρωθούν τα έργα στα χρονοδιαγράμματα τους ενόψει της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης , ωστόσο σημείωσε πρέπει να γίνει αντιληπτό  από τους αρμόδιους φορείς,ότι δεν μπορεί να μετατρέψουν το εμπορικό κέντρο σε ένα ανοικτό εργοτάξιο χωρίς τις απαραίτητες προσβάσεις. 

Μια τέτοια ενέργεια σημείωσε, θα σήμαινε στραγγαλισμό των επιχειρήσεων οι οποίες έχουν υποστεί και τις μεγαλύτερες ζημιές. 

Ο κ. Κυριάκου ακολούθως αναφέρθηκε και στην χθεσινοβραδινή σύσκεψη των καταστηματαρχών στο πλαίσιο της οποίας αποφασίστηκε, όπως προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που προχωρήσουν με νέες εργασίες στο εμπορικό κέντρο και κλείσιμο δρόμων πριν ολοκληρωθούν και παραδοθούν οι υφιστάμενοι. 

Παράλληλα εισηγούνται όπως η λαχαναγορά να μην τερματίσει τις εργασίες της κατά την διάρκεια των έργων ανάπλασης αλλά να μεταφερθούν στην περιοχή των Οθωμανικών Λουτρών όπου ο χώρος προσφέρεται για τις υπηρεσίες αυτές. 

Να σημειωθεί ότι αύριο Πέμπτη στις 18:00 το απόγευμα ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος στην παλιά ηλεκτρική μετά από πρωτοβουλία της ΠΟΒΕΚ , θα ενημερώσει λεπτομερώς τους καταστηματάρχες για τα χρονοδιαγράμματα των υφιστάμενων έργων. 

Ωστόσο οι καταστηματάρχες ,σύμφωνα με τον κ.Κυριάκου, απαίτησαν όπως στην σύσκεψη παρευρεθεί και ο εργολάβος της ZEMCO  αλλά και οι βουλευτές και δημοτικοί σύμβουλοι ώστε να τύχουν σφαιρικής ενημέρωσης αναφορικά με την πορεία των έργων γύρω από το κέντρο της πόλης. 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επ. Περιβάλλοντος: Δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς ισότητα των φύλων
Υφ. Πολιτισμού: Στέγαση μέρους βιβλίων Ρ. Κατσελλή στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη
Η Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων ΕΕ στη ΓΣ του ΟΗΕ
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Περίπου 15.000-18.000 άνθρωποι πάσχουν από άνοια στην Κύπρο-Όπλο αντιμετώπισης η έγκαιρη διάγνωση
Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Η τρομακτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Κύπρου-«Σωσίβιο δυτικών χωρών στην περιοχή»
Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»