VIDEO: H αναγκαστική προσγείωση του φλεγόμενου αεροσκάφους της Emirates
20:03 - 03 Αυγούστου 2016
Ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να κατασβέσει τη φωτιά που ξέσπασε μετά την αναγκαστική προσγείωση στο Ντουμπάι ενός αεροσκάφους Boeing 777 της εταιρείας Emirates που εκτελούσε πτήση από την Ινδία, γνωστοποίησε ο πρόεδρος της εταιρείας Σέιχ Άχμεντ μπιν Σαΐντ αλ Μακτούμ σήμερα.
Την πληροφορία επιβεβαίωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Emirates οι αρχές ερευνούν το δυστύχημα, μετά το οποίο άλλοι 14 άνθρωποι εισήχθησαν σε νοσοκομεία με ελαφριά ή μέτριας σοβαρότητας τραύματα.
Ο ίδιος είπε ότι η αναγκαστική προσγείωση δεν οφειλόταν σε πρόβλημα ασφαλείας. Σύμφωνα με ινδικά ΜΜΕ, εντοπίστηκε καπνός στο αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της πτήσης.
Ακόμη, ο πρόεδρος της Emirates ανέφερε πως το Μπόινγκ, το οποίο είχε παραδοθεί στην εταιρεία του το 2003, υποβλήθηκε σε συντήρηση το 2015 και ότι ο πιλότος του, υπήκοος των ΗΑΕ, έχει 7.000 ώρες πτήσης.
Ακόμη, ο πρόεδρος της Emirates ανέφερε πως το Μπόινγκ, το οποίο είχε παραδοθεί στην εταιρεία του το 2003, υποβλήθηκε σε συντήρηση το 2015 και ότι ο πιλότος του, υπήκοος των ΗΑΕ, έχει 7.000 ώρες πτήσης.
Οι αποπροσγειώσεις ξανάρχισαν το απόγευμα στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα πλέον πολυάσχολα του κόσμου, μετά από τέσσερις ώρες διακοπής τους εξαιτίας του δυστυχήματος, στο οποίο δεν βρήκε τον θάνατο κάποιος από τους 300 επιβαίνοντες στο Μπόινγκ.
Το αεροσκάφος είχε 18μελές πλήρωμα και μετέφερε 282 επιβάτες—220 υπηκόους Ινδίας, 24 υπηκόους της Βρετανίας και 11 υπηκόους των ΗΑΕ. Το δυστύχημα σημειώθηκε τέσσερις μήνες μετά τη συντριβή ενός Boeing 737-800 της flydubai, μιας άλλης εταιρείας των ΗΑΕ, η οποία στοίχισε τη ζωή 62 ανθρώπων στο Ροστόβ επί του Ντον, στη Ρωσία.
Μέχρι τώρα δεν έχει δοθεί καμία εξήγηση για το συμβάν αλλά οι εικόνες που μοιράστηκαν στα social media δείχνουν το αεροσκάφος να πραγματοποιεί προσγείωση με την κοιλιά, χωρίς το σύστημα προσγείωσης του να βρίσκεται σε πλήρη έκταση. Το αεροσκάφος χρησιμοποιεί τα πλευρά του για να σταματήσει.
Πηγή: www.lifo.gr