Ο Μοσκοβισί είχε πλήρη γνώση για την επιστολή Κομισιόν για ΕΛΣΤΑΤ
16:22 - 29 Αυγούστου 2016

“Η επιστολή μας ήταν πάρα πολύ σαφής και το ζήτημα θα συζητηθεί και στο Εurogroup του Σεπτεμβρίου”, τόνισε. “Η επιστολή υπογράφεται από την Επίτροπο αρμόδια για τα στατιστικά, τον Επίτροπο αρμόδιο για το ελληνικό πρόγραμμα και τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν για το Ευρώ. Το ζήτημα αυτό δεν πρέπει να υποτιμάται”, τόνισε.
Σε σχέση με το θέμα της “επέμβασης στα εσωτερικά” που εγείρουν ορισμένοι στην Ελλάδα, ο επικεφαλής εκπρόσωπος δήλωσε ότι “Η Κομισιόν εδώ και καιρό ζητά την εφαρμογή του πυλώνα του προγράμματος που προβλέπει τον εκσυγχρονισμό του κράτους και της δημόσιας διοίκησης στην Ελλάδα. Η Κομισιόν βλέπει την αναγκαιότητα να αποπολιτικοποιηθεί η δημόσια διοίκηση στην Ελλάδα. Η Κομισιόν δεν σχολιάζει εσωτερικές δικαστικές διαδικασίες, όμως ανησυχεί από δηλώσεις στα μέσα σε σχέση με την υπόθεση της αμφισβήτησης της αξιοπιστίας της ΕΛΣΤΑΤ στο πλαίσιο του συμφώνου σταθερότητας και ανάπτυξης”.
“Η Κομισιόν και η Eurostat είναι οι αρμόδιες Αρχές και στην επιστολή η Επίτροπος Τάισεν τονίζει την αξιοπιστία των στοιχείων της περιόδου 2010 -2015, πέραν πάσας αμφοβολίας”, εξηγεί ο Μαργαρίτης Σχοινάς, σημειώνοντας ότι το πρόγραμμα εξαρτάται από την αξιοπιστία των στοιχείων και είναι κοινό το συμφέρον της ΕΕ και τη Ελλάδας στην υπόθεση.