Πεντάχρονος εθελοντής βοήθησε στον καθαρισμό της παραλίας της Λάρας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τη Νεολαία Οικολόγων, το Σάββατο 27 Αυγούστου, το τελευταίο μέρος της μεγάλης εκστρατείας καθαριότητας «Clean-Up the Med», στην παραλία της Λάρας, στον Ακάμα.
 
Οι εξήντα και πλέον εθελοντές της Νεολαίας Οικολόγων, βρέθηκαν στην παραλία της Λάρας όπου μάζεψαν περισσότερα από 60 κιλά σκουπιδιών. Ο μεγαλύτερος όγκος των σκουπιδιών προερχόταν από πλαστικά μπουκάλια, πλαστικά κομμάτια μεγάλου μεγέθους από βαρέλια και παγούρια.
 
Επίσης από διάφορα είδη που χρησιμοποιήθηκαν σε πάρτι, όπως συσκευασίες φαγητού από αλουμινόχαρτο, πολυστερίνη και χαρτί, καθώς και τενεκεδάκια και γυάλινα μπουκάλια. Έγινε συλλογή, επίσης, σημαντικών  ποσοτήτων από υπολείμματα αλιευτικών ειδών όπως σχοινιά και δίκτυα, καθώς επίσης και πλαστικές σωλήνες διάφορων μεγεθών. Στην παραλία υπήρχαν επίσης κουφάρια μεγάλων ζώων και πεθαμένα πουλιά.
 
Η παραλία της Λάρας είναι εξαιρετικής σημασίας παραλία, αφού αποτελεί χώρο ωοτοκίας των χελωνών Caretta – Caretta. Οφείλουμε ως επισκέπτες, να επιδεικνύουμε το κατάλληλο σεβασμό προς την παραλία, αλλά και στους μόνιμους κατοίκους της, τις χελώνες.
 
Με τον τέταρτο και τελευταίο σταθμό στην παραλία της Λάρας ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκστρατεία καθαριότητας «Clean-Up the Med» που διοργανώνεται από την ιταλική οργάνωση Legambiente με σκοπό τον καθαρισμό της Μεσογείου και η Νεολαία Οικολόγων πρωτοστατεί στην υλοποίηση της και στην Κύπρο.
 
Τα ολοκληρωμένα αποτελέσματα της εκστρατείας καθαριότητας θα παρουσιαστούν στο προσεχές μέλλον σε ειδική εκδήλωση.
 
Η Νεολαία των Οικολόγων ευχαριστεί εξάλλου “όλους τους εθελοντές που συνέβαλαν για να ολοκληρωθεί με επιτυχία η μεγάλη αυτή εκστρατεία. Υπήρξαν εκατοντάδες εθελοντές καθ’ όλη τη διάρκεια της εκστρατείας από την Κύπρο και το εξωτερικό και μάλιστα όλων των ηλικιών. Ο μικρότερος εθελοντής μας ήταν μόλις 5 ετών!”
 
ΚΥΠΕ
 
 

Δειτε Επισης

BINTEO: Άνοιξαν οι ουρανοί σε διάφορες περιοχές της Κύπρου-Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας στο κοινό
Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Πότε θα τεθεί σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Εντός Οκτωβρίου στο Υπουργικό οι τροποποιήσεις για στεγαστικά σχέδια προσφύγων-Τι αλλάζει
Γραφεία κηδειών ζητούν από ιατρούς να εκδώσουν παράνομα πιστοποιητικά θανάτου επί πληρωμής
Ψάχνει τρόπους να ξεπεράσει τα εμπόδια για το «κτίΖΩ» το ΥΠΕΣ-Οι ευθύνες του δήμου και το plan B
Έτοιμη να δώσει φωνή στους πολίτες μέσω Νόμου η Κυβέρνηση-Online προτάσεις και συλλογή υπογραφών
Επ. Περιβάλλοντος: Δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς ισότητα των φύλων
Υφ. Πολιτισμού: Στέγαση μέρους βιβλίων Ρ. Κατσελλή στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη
Η Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων ΕΕ στη ΓΣ του ΟΗΕ
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική