Απεργοί ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών της Βολιβίας Ροδόλφο Ιλάνες ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από απεργούς εργάτες μεταλλείων αφού τον απήγαγαν, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης χθες.
 
«Πήγαμε στο μέρος όπου βρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ιλάνες και τον βρήκαμε νεκρό. Είμαστε κατατρομαγμένοι», είπε ο Μόισες Φλόρες, διευθυντής του ραδιοφώνου Fedecomin, το οποίο μεταδίδει αποκλειστικά ειδήσεις που αφορούν τα μεταλλεία, σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.
 
Σε άλλες δηλώσεις σε τοπικά μέσα είπε ότι «συνάδελφοι μας είπαν ότι πέθανε από άγριο ξυλοδαρμό».
 
Νωρίτερα, εκπρόσωπος της κυβέρνησης ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ότι ο Ιλάνες, 56, είχε απαχθεί από απεργούς εργάτες μεταλλείων και κινδύνευε από βασανιστήρια στο Πανδούρο, περίπου 160 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Λα Παζ.
 
Οι διαδηλώσεις των εργατών που ζητούν αλλαγές στη νομοθεσία πήραν μια βίαιη τροπή αυτή την εβδομάδα μετά από το μπλόκο μιας λεωφόρου. Σε επεισόδια την Τετάρτη, δύο εργάτες σκοτώθηκαν από πυρά της αστυνομίας, ενώ η κυβέρνηση είπε ότι 17 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί.
 
Η Εθνική Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Μεταλλείων της Βολιβίας (Fencomin), που κάποτε αποτελούσαν ισχυρούς υποστηρικτές του αριστερού Προέδρου της Βολιβίας Έβο Μοράλες, ξεκίνησαν απεργία διαρκείας, μετά από την αποτυχία διαπραγματεύσεων για το νόμο που αφορά τα μεταλλεία. Οι διαμαρτυρόμενοι εργάτες απαιτούν περισσότερες άδειες λειτουργίας μεταλλείων, το δικαίωμα να δουλεύουν σε ιδιωτικές εταιρείες, και μεγαλύτερη αντιπροσώπευση μέσω ενώσεων.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δεκατετράχρονος βρέθηκε νεκρός από το κρύο σε ηφαίστειο στα 4.700 μέτρα-Το ανατριχιαστικό τελευταίο του μήνυμα
Για μαζικό λιμό στη Γάζα προειδοποιούν ανθρωπιστικές οργανώσεις-Πάνω από 20 παιδιά πέθαναν από υποσιτισμό σε 72 ώρες
Στο 15% οι αμερικανοί δασμοί στα ιαπωνικά αυτοκίνητα έπειτα από συμφωνία
Συζήτηση και ενημέρωση για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Δασμούς 19% στις εισαγωγές από τις Φιλιππίνες ανακοίνωσε ο Τραμπ
Πέθανε ο θρύλος της heavy metal Οζι Οζμπορν σε ηλικία 76 ετών
Οι ΗΠΑ αποσύρονται από την UNESCO καταγγέλλοντας μεροληψία κατά του Ισραήλ
Ρωσική επίθεση στην Ουκρανία προκάλεσε ζημιές σε εγκαταστάσεις παραγωγής φυσικού αερίου
Τα σενάρια και οι φήμες για την τραγωδία στην Ινδία-Ο διάλογος στο πιλοτήριο περιπλέκει την έρευνα
Καναδός κατηγορείται ότι σκότωσε την 9χρονη Ελληνοκαναδή κόρη του-Βρέθηκε νεκρή σε λίμνη στη Νέα Υόρκη