ΠΑΣΥΚΙ: Επιτέλους αντιλήφθηκαν πως χωρίς τους γιατρούς δεν γίνεται μεταρρύθμιση

Ικανοποιημένη δηλώνει ότι είναι η ΠΑΣΥΚΙ με δηλώσεις του Υπουργού Υγείας σε ό,τι αφορά τους γιατρούς σε σχέση με τη μεταρρύθμιση του τομέα της υγείας, προσθέτοντας ότι έφθασε η ώρα των έργων.

“Παρακολουθώντας τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας ότι οι ιατροί είναι απαραίτητοι για τη μεταρρύθμιση της Υγείας, δηλώνουμε ότι έστω και αργά η παραδοχή του αυτή μας ικανοποιεί,” αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ).

“Η ΠΑΣΥΚΙ δηλώνει χωρίς περιστροφές ότι θα συνεχίσει να προσέρχεται στις συναντήσεις με τον Υπουργό Υγείας σε μια προσπάθεια να πάρει επιτέλους ξεκάθαρες απαντήσεις για τα εργασιακά ζητήματα, αναδιοργάνωση και την αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Θεωρούμε, σημειώνεται, ότι έφτασε η ώρα των έργων και ότι οι ατέρμονες συζητήσεις δεν ωφελούν. “Ενημερώνουμε την κοινή γνώμη ότι παρά τις εκκλήσεις και προειδοποιήσεις μας δεν έχουν γίνει αρκετά σχετικά με την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων που ταλανίζουν τα Δημόσια Νοσηλευτήρια όπως έχει αναγνωρίσει και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η πολιτική βούληση επίλυσης των προαναφερθέντων πρέπει εμπράκτως να διαφανεί στον κρατικό προϋπολογισμό για να αποδειχθεί το αυταπόδεικτο”, προστίθεται.

“Ο Υπουργός Υγείας επιτέλους έχει αντιληφθεί ότι καμία αναδιοργάνωση, καμία αυτονόμηση δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ιατρούς. Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να κάνει τις παραδοχές του πράξεις, ευελπιστώντας ότι δεν θα παραμείνουμε και πάλι στο ίδιο έργο θεατές”, καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΑΣΥΚΙ.
  

Δειτε Επισης

Τα συνεχόμενα λάθη του Φειδία και οι συνέπειες της ψήφου-«Τολμηρή η κίνηση της συνέντευξη Τατάρ αλλά...»
Απαντά για τη διαμαρτυρία στο Στρόβολο το Τμήμα Πολεοδομίας-«Η είσοδος έχει ακυρωθεί βάσει σχεδιασμού»
Εξελίξεις τις επόμενες ημέρες για την έφεση Τυχικού-Αρχίζει η διαδικασία στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
Εκδήλωση διαμαρτυρίας κατοίκων Αγίας Θεοδώρας και Αγίας Θεοδοσίας στο Στρόβολο
Τέλεσε το μνημόσυνο της μητέρας του ο Τυχικός-Την ερχόμενη εβδομάδα το θέμα στο Πατριαρχείο (pics)
Αίθριος ο καιρός, στους 37 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία-Ανεβαίνει τις επόμενες ημέρες ο υδράργυρος
Εισήγηση ΣΠΟΛΜΗΚ προς ΥΠΕΣ για απευθείας έκδοση άδειας οικοδομής με πολεοδομική άδεια
Το Υπουργείο Υγείας προκήρυξε το Σχέδιο Κρατικών Ενισχύσεων Ήσσονος 2025
Απαγόρευση από 1η Σεπτεμβρίου ουσίας σε βερνίκια νυχιών, καλλυντικά
Ξεκινά η αποδοχή αιτήσεων για έκδοση μπλε κάρτας της ΕΕ-Όλες οι λεπτομέρειες