ΠΑΣΥΚΙ: Επιτέλους αντιλήφθηκαν πως χωρίς τους γιατρούς δεν γίνεται μεταρρύθμιση

Ικανοποιημένη δηλώνει ότι είναι η ΠΑΣΥΚΙ με δηλώσεις του Υπουργού Υγείας σε ό,τι αφορά τους γιατρούς σε σχέση με τη μεταρρύθμιση του τομέα της υγείας, προσθέτοντας ότι έφθασε η ώρα των έργων.

“Παρακολουθώντας τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας ότι οι ιατροί είναι απαραίτητοι για τη μεταρρύθμιση της Υγείας, δηλώνουμε ότι έστω και αργά η παραδοχή του αυτή μας ικανοποιεί,” αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ).

“Η ΠΑΣΥΚΙ δηλώνει χωρίς περιστροφές ότι θα συνεχίσει να προσέρχεται στις συναντήσεις με τον Υπουργό Υγείας σε μια προσπάθεια να πάρει επιτέλους ξεκάθαρες απαντήσεις για τα εργασιακά ζητήματα, αναδιοργάνωση και την αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Θεωρούμε, σημειώνεται, ότι έφτασε η ώρα των έργων και ότι οι ατέρμονες συζητήσεις δεν ωφελούν. “Ενημερώνουμε την κοινή γνώμη ότι παρά τις εκκλήσεις και προειδοποιήσεις μας δεν έχουν γίνει αρκετά σχετικά με την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων που ταλανίζουν τα Δημόσια Νοσηλευτήρια όπως έχει αναγνωρίσει και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η πολιτική βούληση επίλυσης των προαναφερθέντων πρέπει εμπράκτως να διαφανεί στον κρατικό προϋπολογισμό για να αποδειχθεί το αυταπόδεικτο”, προστίθεται.

“Ο Υπουργός Υγείας επιτέλους έχει αντιληφθεί ότι καμία αναδιοργάνωση, καμία αυτονόμηση δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ιατρούς. Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να κάνει τις παραδοχές του πράξεις, ευελπιστώντας ότι δεν θα παραμείνουμε και πάλι στο ίδιο έργο θεατές”, καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΑΣΥΚΙ.
  

Δειτε Επισης

BINTEO: Άνοιξαν οι ουρανοί σε διάφορες περιοχές της Κύπρου-Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας στο κοινό
Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Πότε θα τεθεί σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Εντός Οκτωβρίου στο Υπουργικό οι τροποποιήσεις για στεγαστικά σχέδια προσφύγων-Τι αλλάζει
Γραφεία κηδειών ζητούν από ιατρούς να εκδώσουν παράνομα πιστοποιητικά θανάτου επί πληρωμής
Ψάχνει τρόπους να ξεπεράσει τα εμπόδια για το «κτίΖΩ» το ΥΠΕΣ-Οι ευθύνες του δήμου και το plan B
Έτοιμη να δώσει φωνή στους πολίτες μέσω Νόμου η Κυβέρνηση-Online προτάσεις και συλλογή υπογραφών
Επ. Περιβάλλοντος: Δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς ισότητα των φύλων
Υφ. Πολιτισμού: Στέγαση μέρους βιβλίων Ρ. Κατσελλή στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη
Η Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων ΕΕ στη ΓΣ του ΟΗΕ
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική