Τρέχουμε για εθνική ταβλιού

  Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Κλεάνθης Γεωργιάδης σε επικοινωνία με τον  «REPORTER ONLINE» δήλωσε ότι  για την αποτροπή αναγνώρισης  της φερόμενης «Ομοσπονδίας ταβλιού της Βόρειας Κύπρου»  ο ΚΟΑ ανάλαβε ήδη δράση για την δημιουργία Εθνικής Ομάδας Ταβλιού με σκοπό να αποσταλεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το οποίο θα διεξαχθεί  τον Οκτώβριο στην Δανία.

Σύμφωνα με το καταστατικό του ΚΟΑ για την δημιουργία Ομοσπονδίας χρειάζεται να γίνει αίτηση από τουλάχιστον τρία σωματεία που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό. 

Ωστόσο μέχρι τώρα καμία αίτηση δεν έφτασε στα γραφεία του ΚΟΑ, με αποτέλεσμα  ο ίδιος ο ΚΟΑ να αναλάβει  την δημιουργία Εθνικής  Ομάδας, για να γίνει αρχικά μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ταβλιού και έπειτα  να σταλεί  στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η φερόμενη "Ομοσπονδία Ταβλιού της Βόρειας Κύπρου"  υπέβαλε αίτημα το οποίο και συζητήθηκε στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ταβλιού, για πλήρη συμμετοχή της ως μέλος.

Το αίτημα των Τουρκοκυπρίων έτυχε εκ πρώτης, θερμής υποδοχής, από τα μέλη του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας καθώς Δανία, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο τάχθηκαν φανατικά υπέρ.

Ο μόνος, ο οποίος στήριξε τη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν ο Έλληνας εκπρόσωπος.

Μετά από συζήτηση δύο ωρών επ΄ αυτού και μόνον του θέματος, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αποφάσισε ότι τυχόν ομάδα που θα εμφανιστεί στη Δανία, δεν θα μπορεί να εκπροσωπήσει χώρα που θα αναφέρεται ως Βόρεια Κύπρος. Θα έχει όμως τη δυνατότητα να εκπροσωπήσει την Κυπριακή Δημοκρατία, αν δεν εμφανιστεί ομάδα από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Επισήμως, η συμμετοχή των κατεχομένων ως κρατική οντότητα, είναι αντικαταστατική, καθώς στο καταστατικό της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (Άρθρο 10), αναγράφεται σαφώς ότι οι χώρες μέλη της Ομοσπονδίας πρέπει να είναι αναγνωρισμένες είτε από τα Ηνωμένα Έθνη είτε από την Ολυμπιακή Επιτροπή.

Ωστόσο, ο Δανός Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, επιχειρεί να αντιμετωπίσει τη σκόπελο θέτοντας  το ζήτημα σε ψηφοφορία κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που θα γίνει τον Οκτώβριο στη Δανία. Στόχος του να αλλάξει τον εν λόγω άρθρο του καταστατικού.

Όμως είναι σχεδόν βέβαιο  ότι η Κυπριακή Ομάδα Ταβλιού  θα συσταθεί σύντομα, ούτως  να αποφευχθεί η αναγνώριση της φερόμενης « Τ/κ Ομοσπονδίας ταβλιού Βόρειας Κύπρου».
 

Δειτε Επισης

Αποσύρεται από την αγορά συσκευή φρυγανιέρας (pic)
Εξήγγειλαν απεργία την ώρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων τη Δευτέρα οι συντεχνίες του ΡΙΚ
Ανάσα στις τσέπες των καταναλωτών από τις μειώσεις στα καύσιμα, μειώθηκε και η φυγή στα κατεχόμενα
Αρχίζει η πολυαναμενόμενη ανάπλαση της Τσερίου-Σε δύο χρόνια η ολοκλήρωση του έργου, όσα αλλάζουν
Αναμένει την έκθεση γεγονότων για τις 15χρονες η Μιχαηλίδου-Το πρωτόκολλο όταν λείπει παιδί από στέγη
Αρχίζει ο διάλογος για το σύστημα διορισμών-Ακούει εκπαιδευτικούς και καθορίζει πλάνο το ΥΠΑΝ
Τζόκερ έπαιξες; Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 14.600.000 ευρώ
Καθυστερήσεις επί καθυστερήσεων για τον δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς και τα χρονοδιαγράμματα λήγουν
BINTEO: Άνοιξαν οι ουρανοί σε διάφορες περιοχές της Κύπρου-Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας στο κοινό
Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Πότε θα τεθεί σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση