Κατεβάζουν με μαούνες τους τουρίστες από τα κρουαζιερορόπλοια στην Πάφο

Μια εικόνα που σίγουρα δεν είναι τιμητική για την τουριστική Κύπρο του 2016 παρουσιάζεται κάθε φορά που ένα κρουαζιερόπλοιο προσεγγίζει το λιμανάκι της Πάφου, καθώς μέχρι και μαούνες επιστρατεύονται για να μεταφέρουν στις στεριά τους τουρίστες  που θέλουν να περάσουν την μέρα τους στην πόλη.

Σε αντίθεση με τα όσα συμβαίνουν στην Λεμεσό και την Λάρνακα, όπου τα κρουαζιερόπλοιου αγκυροβολούν στο Λιμάνια και οι τουρίστες κατεβαίνουν μέσω των αποβαθρών και  στεγασμένων χώρων αποβίβασης, στην  Πάφο λόγω απουσίας αποβάθρας, τα κρουαζιερόπλοια αγκυροβολούν σε αρκετή απόσταση από το λιμάνι και περιμένουν βάρκες για να τους μεταφέρουν στην στεριά.
 

Η χρησιμοποίηση πλοιαρίων που ενδεχομένως να μην εκπέμπουν και την καλύτερη εικόνα, οφείλεται όπως πληροφορείται το REPORTER Online  στα ίδια τα κρουαζιερόπλοια, καθώς μερικές φορές κρίνουν ως πιο συμφέρουσα επιλογή την μίσθωση πλοιαρίων από την Πάφο παρά την διάθεση των δικών τους λέμβων για να μεταφέρουν τους τουρίστες στην στεριά.

Ψάχνει λύση η Αρχή Λιμένων  - Περιμένει το Τμήμα Αρχαιοτήτων
Σε επικοινωνία της ιστοσελίδας μας με την Αρχή Λιμένων μας επεσήμαναν πως το πρόβλημα είναι γνωστό και πως απλά γίνεται «κάπως πιο έντονο» τον τελευταίο καιρό με την σχετική αύξηση του αριθμού των κρουαζιερόπλοιων που επιλέγουν να αγκυροβολήσουν στην Πάφο.
Όπως μάλιστα αρμοδίως μα τόνισε αξιωματούχος του τμήματος, ήδη έχει γίνει και μελέτη για την δημιουργία σταθερής αποβάθρας η οποία εδώ και λίγο καιρό βρίσκεται στα χέρια των αρμοδίων.
Αυτό ωστόσο που δεν έγινε ακόμη είναι η  τοποθέτηση του Τμήματος Αρχαιοτήτων, καθώς όπως είναι γνωστό η περιοχή στο Λιμανάκι της Πάφου  είναι γεμάτη από αρχαιότητες, κάτι που δεν αποκλείεται να συμβαίνει και στον βυθό.  Τοποθέτηση που ενδεχομένως να καθυστερήσει να υποβληθεί καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες μας, το Τμήμα Αρχαιοτήτων δεν έχει επαρκή στοιχεία για το τι πραγματικά συμβαίνει στο βυθό.
 
Προβληματισμός και για το κόστος
Επιπρόσθετα, πολλά θα εξαρτηθούν και από το ενδιαφέρον που θα επιδείξουν τα προσεχή χρόνια κρουαζιερόπλοια για επισκέψεις στην Πάφο. Εάν αυτό κινηθεί στους ρυθμούς προηγούμενων ετών, η αποβάθρα που αναμένεται να κοστίσει γύρω στα 7 εκατομμύρια ευρώ, δεν θα είναι συμφέρουσα, κάτι που ωστόσο αλλάζει εάν το ενδιαφέρον παραμείνει στα φετινά επίπεδα ή αυξηθεί.
«Όπως και να έχουν τα πράγματα, εάν όλα πάνε καλά, η αποβάθρα θα γίνει μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια» μας επισήμανε ο αξιωματούχος της Αρχής Λιμένων.
 
Πιο φθηνή η πλωτή αποβάθρα αλλά…
Μία πιο φθηνή λύση η οποία εξετάστηκε, ήταν η δημιουργία πλωτής αποβάθρας. Λύση η οποία απορρίφθηκε ωστόσο νωρίς για λόγους ασφαλείας.

 
 
 

Δειτε Επισης

Αποσύρεται από την αγορά συσκευή φρυγανιέρας (pic)
Εξήγγειλαν απεργία την ώρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων τη Δευτέρα οι συντεχνίες του ΡΙΚ
Ανάσα στις τσέπες των καταναλωτών από τις μειώσεις στα καύσιμα, μειώθηκε και η φυγή στα κατεχόμενα
Αρχίζει η πολυαναμενόμενη ανάπλαση της Τσερίου-Σε δύο χρόνια η ολοκλήρωση του έργου, όσα αλλάζουν
Αναμένει την έκθεση γεγονότων για τις 15χρονες η Μιχαηλίδου-Το πρωτόκολλο όταν λείπει παιδί από στέγη
Αρχίζει ο διάλογος για το σύστημα διορισμών-Ακούει εκπαιδευτικούς και καθορίζει πλάνο το ΥΠΑΝ
Τζόκερ έπαιξες; Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 14.600.000 ευρώ
Καθυστερήσεις επί καθυστερήσεων για τον δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς και τα χρονοδιαγράμματα λήγουν
BINTEO: Άνοιξαν οι ουρανοί σε διάφορες περιοχές της Κύπρου-Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας στο κοινό
Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Πότε θα τεθεί σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση