«Η ατμόσφαιρα που φτιάχνει ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ δεν υπάρχει αλλού!»

Φόρεσε τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ μόνο για έξι μήνες, ήταν όμως αρκετοί για να βιώσει στο πετσί του όλα όσα χαρακτηρίζουν το σύλλογο. Ερχόμενος από τη Νόρντσγελαντ τον Ιανουάριο του 2013, πανηγύρισε τον Μάιο το πρωτάθλημα και μεταγράφηκε το καλοκαίρι στην Έλφσμποργκ, ωστόσο ακόμη κι αυτή η βραχύβια θητεία αξιολογήθηκε από τους Δανούς δημοσιογράφους αρκετή, προκειμένου να ζητήσουν από τον συμπατριώτη τους Μίκελ Μπέκμαν μια εικόνα του τι περιμένει την Κοπεγχάγη στον αποψινό επαναληπτικό στο ΓΣΠ.
«Ο ΑΠΟΕΛ είναι εντελώς διαφορετική ομάδα ανάλογα με το αν αγωνίζεται εντός ή εκτός έδρας. Η Κύπρος έχει τρελή ζέστη τόσο στον αέρα όσο και την ατμόσφαιρα. Δεν έχω ζήσει κάτι παρόμοιο αλλού, μολονότι στο γήπεδο του ΑΠΟΕΛ δεν υπάρχουν περισσότεροι οπαδοί απ’ όσοι σε πολλά άλλα γήπεδα. Δημιουργούν όμως μια τελείως άγρια διάθεση. Η υποστήριξη από το κοινό δίνει στους παίκτες μερικά πρόσθετα ποσοστά ενέργειας, ακόμη κι αν είναι απόλυτα εξουθενωμένοι. Τους προσφέρει την έξτρα ενέργεια να σηκώσουν το κεφάλι, ενώ ακούν τον κόσμο. Είναι μια πολύ ιδιαίτερη ώθηση που παίρνεις ως παίκτης», παραδέχτηκε ο 33χρονος επιθετικός, ο οποίος κρέμασε τα παπούτσια του τον περασμένο Νοέμβριο.
«Φωτοβολίδες, βεγγαλικά, ακόμη και καθίσματα μπορεί να πέσουν στον αγωνιστικό χώρο. Δεν είναι κάτι τελείως άβολο, αλλά αλλιώς το αντιλαμβάνεσαι, όταν έρχεσαι από τη Δανία. Στην Κύπρο όλοι οι παίκτες είναι συνηθισμένοι σε τέτοιες καταστάσεις, εξ ου και αν συμβούν ο ΑΠΟΕΛ δεν θα επηρεαστεί αρνητικά. Είναι πολύ θετικό που ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ στηρίζει την ομάδα, γι’ αυτό και μπορώ να καταλάβω πώς η ομάδα επηρεάζεται από αυτή τη διάθεση των οπαδών. Νομίζω όμως επίσης ότι αυτή η Κοπεγχάγη δύσκολα θα επηρεαστεί, διότι υπάρχουν πολλοί παίκτες της που έχουν αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις στο παρελθόν. Μερικοί εξ αυτών έχουν ξαναπαίξει μάλιστα στο ΓΣΠ», εκτίμησε ο Μπέκμαν, ο οποίος έκλεισε την αναφορά του στον ΑΠΟΕΛ με μια εμπειρία του με φίλους της ομάδας εκτός γηπέδου.
«Όταν κατακτήσαμε το πρωτάθλημα, μας υποδέχτηκαν ως ήρωες. Μετά δυσκολίας μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε στην πόλη. Μπήκαμε σ’ ένα ξενοδοχείο και υπάρχει μια πληθώρα ανθρώπων που πανηγύριζαν τον τίτλο, ο οποίος για μεγάλο διάστημα της σεζόν ευρισκόταν μακριά μας, αλλά στο τέλος τον κατακτήσαμε. Ήταν ένα από τα πιο αστεία και άγρια περιστατικά που μου έχουν συμβεί».