Δεν πρόκειται να υπάρξει τριμερής στη Νέα Υόρκη

Καμιά συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας, του ΓΓ του ΟΗΕ και του Τουρκοκύπριου ηγέτη δεν πρόκειται να διεξαχθεί κατά την περίοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ξεκαθαρίζει με γραπτή απάντησή του, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.
 
Απαντώντας σε κόμματα της αντιπολίτευσης, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι ενδεχόμενη συνάντηση των τριών θα εξεταστεί μετά το πέρας της παρούσας φάσης των απευθείας συνομιλιών μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του κ. Ακιντζί και εάν και εφόσον κριθεί ότι θα πρέπει να γίνει, τότε θα διεξαχθεί σε ημερομηνία μετά το πέρας των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
 
 
Έιντε: Για πρώτη φορά συζητούνται στις συνομιλίες όλα τα θέματα χωρίς ταμπού
 
«Σε όσους τώρα επικρίνουν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι τάχα μια ενδεχόμενη συνάντηση του με τον ΓΓ του ΟΗΕ και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη θα αναβάθμιζε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι οι συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού γίνονται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και ότι από την εισβολή και μετά όλοι οι Πρόεδροι της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο πλαίσιο των συνομιλιών που διεξάγονταν, είχαν παρόμοιου είδους συναντήσεις, χωρίς ποτέ να θεωρηθεί ότι αναβαθμίζεται είτε το ψευδοκράτος είτε ο εκάστοτε Τουρκοκύπριος ηγέτης» προσθέτει.
 
Στην ανακοίνωση παρατίθεται και κατάλογος με τις συναντήσεις που έγιναν μετά την εισβολή από όλους τους Προέδρους της Δημοκρατίας με Τουρκοκύπριους ηγέτες, στην παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ.
 
“Θέματα που δεν έχουν συμφωνηθεί στις εντατικοποιημένες”

Σε θέματα που δεν έχουν ακόμα συμφωνηθεί θα επικεντρωθούν οι δύο ηγέτες στην εντατικοποιημένη φάση των διαπραγματεύσεων, που άρχισε από χθες και θα ολοκληρωθεί στις 14 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με γραπτή δήλωση του εκπροσώπου του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στη γραπτή δήλωση αναφέρεται ότι οι δύο ηγέτες θα επικεντρωθούν κυρίως σε τέσσερα κεφάλαια, "διακυβέρνηση και διαμοιρασμό εξουσίας", "ΕΕ", "Οικονομία" και "Περιουσιακό".
 
Σημειώνεται παράλληλα πως "το εδαφικό, η ασφάλεια και οι εγγυήσεις" θα συζητηθούν στο πλαίσιο ανταλλαγής ιδεών.
 
Σύμφωνα με τη γραπτή δήλωση Μπουρτζιού, το εδαφικό θα συζητηθεί λεπτομερώς στην τελευταία φάση των διαπραγματεύσεων.
 
"Η ασφάλεια και οι εγγυήσεις θα ολοκληρωθούν στην τελευταία φάση των διαπραγματεύσεων σε συνάντηση με τις τρεις εγγυήτριες χώρες", υποστηρίζει ο Μπουρτζιού στη δήλωσή του.

ΚΥΠΕ
 
 

Δειτε Επισης

Το Ισραήλ ετοιμάζεται να πλήξει στόχους της Χεζμπολάχ στην Μπεκάα-«Βαθαίνουμε τις επιθέσεις στον Λίβανο»
Άρχισε στο Εκλογοδικείο η ακρόαση ένστασης Κώστας Κωνσταντίνου για αποτέλεσμα εκλογών ΤΑ
Νεκρός έφηβος στη Βρετανία που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι στη μέση του δρόμου
Διμερείς σχέσεις και περιφερειακές εξελίξεις συζητά ο ΥΠΕΞ με ομολόγους του στη Νέα Υόρκη
Ε. Μακρόν: Να ξανασκεφτούμε τη σχέση μας με τη Ρωσία μετά τον πόλεμο
«Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ την παράνομη κατοχή ως νόμιμη»
Τουλάχιστον δέκα νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα-Πλημμύρισαν αυτοσχέδιοι καταυλισμοί
Απήχθη στα έξι του ενώ έπαιζε με τον αδελφό του-Βρέθηκε ζωντανός 70 χρόνια μετά
Δύο με τρία άτομα φέρονται να μετακίνησαν τη μοτοσικλέτα του 16χρονου-Έρευνες για αναρτήσεις σε ΜΚΔ
Ξεκινάει η δίκη για τον φόνο της φοιτήτριας Τζούλια Τσεκετίν με 70 μαχαιριές από τον 22χρονο φίλο της