Πυροβολισμοί και εκρήξεις στο αμερικανικό πανεπιστήμιο στην Καμπούλ

Ένοπλοι άνδρες επιτέθηκαν το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο στην αφγανική πρωτεύουσα της Καμπούλ. Σύμφωνα με τον επικεφαλής των νοσοκομείων της πόλης, Μοχάμανταν Σάλεμ Ρασούλι, τουλάχιστον ένας φοιτητής σκοτώθηκε και 14 ακόμη τραυματίστηκαν από την επίθεση.
 
 
 
Εκρήξεις και πυρά ακούγονταν επί τουλάχιστον μια ώρα, ενώ πολλοί φοιτητές, παγιδευμένοι μέσα στις τάξεις τους, έστελναν μηνύματα μέσω κινητών τηλεφώνων ζητώντας βοήθεια. Δεκάδες στρατιώτες περικύκλωσαν το κτιριακό συγκρότημα του πανεπιστημίου, που συνήθως είναι γεμάτο φοιτητές τη νύχτα.
 
Εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως οι δράστες λίγο μετά τις 7 το βράδυ, χρησιμοποίησαν ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο προκειμένου να εισέλθουν στην πανεπιστημιούπολη.
 
 
Στο μεταξύ, Αμερικανοί «σύμβουλοι» συνδράμουν τις αφγανικές δυνάμεις στην επιχείρηση με στόχο τον τερματισμό της επίθεσης στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Αφγανιστάν , δήλωσε αξιωματικός του αμερικανικού στρατού.

«Μια μικρή ομάδα συμβούλων της αποστολής Resolute Support συνδράμει αυτή τη στιγμή τις αφγανικές δυνάμεις», είπε ο αξιωματικός, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί. «Οι σύμβουλοι δεν έχουν μάχιμο ρόλο, συμβουλεύουν τους αφγανούς ομολόγους τους», επέμεινε ο ίδιος.
 
 
Ένα νοσοκομείο που διαχειρίζεται μια ιταλική οργάνωση στην Καμπούλ ανέφερε μέσω Twitter ότι διακομίστηκαν σε αυτό τουλάχιστον πέντε τραυματίες από το Πανεπιστήμιο.
 

Ο Ahmad Shaheen φοιτητής στο πανεπιστήμιο, δήλωσε στο Reuters τηλεφωνικά ότι είναι παγιδευμένος μέσα στο πανεπιστήμιο. «Είμαστε εγκλωβισμένοι μέσα στην τάξη μας και υπάρχουν εκρήξεις και πυροβολισμοί», είπε.
 
 

Δειτε Επισης

Αλλεπάλληλοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο μετά τις απειλές Νασράλα για «τρομερή» τιμωρία
«Μου είπε να την χαϊδέψω, αλλά δεν υπήρξε καμία αντίδραση» – Μαρτυρίες φρίκης στην υπόθεση Πελικό
Η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο ζητά άμεση αποκλιμάκωση
«Βαθιά ανησυχία» Λονδίνου για τις εξελίξεις στον Λίβανο
Ο Τραμπ κατηγόρησε τους Αμερικανούς εβραίους ότι θα φέρουν μέρος της ευθύνης, αν χάσει στις εκλογές
Κατάρρευση κτιρίου στη Σιέρα Λεόνε-Τουλάχιστον 15 νεκροί
ΒΙΝΤΕΟ: Τουρίστρια περπατούσε σε σοκάκι, όταν άγαλμα έπεσε στο κεφάλι της και τη σκότωσε
Κύμα επιθέσεων του Ισραήλ στον Λίβανο μετά τις εκρήξεις-«Μας κήρυξαν πόλεμο», λέει ο ηγέτης της Χεμπολάχ
Αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν την αναστολή πτήσεων προς Βηρυτό και Τελ Αβίβ
Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο