ΑΠΟΕΛ: Πικρό "φαρμάκι" στο 86'

Ισόπαλος 1-1 με την Κοπεγχάγη στο ΓΣΠ αναδείχθηκε ο ΑΠΟΕΛ και δεν κατάφερε να προκριθεί για τέταρτη φορά στην ιστορία του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ
 
Ο ΑΠΟΕΛ προηγήθηκε στο σκορ με τον Πιέρο Σωτηρίου στο 69’ ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα, όμως οι Δανοί ισοφάρισαν σε 1-1 στο 86’ με τον Σανταντέρ και πήραν την πρόκριση. 
 
Ο ΑΠΟΕΛ θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ήπιαν το ποτήρι του αποκλεισμού. Η αναμέτρηση θύμισε τον περσινό αγώνα με την Αστάνα, όταν και πάλι ο ΑΠΟΕΛ προηγήθηκε στο 60' και ισοφαρίστηκε στο 84'. 
Κάκιστος στο πρώτο μέρος
Ο ΑΠΟΕΛ ήταν κατώτερος του μετρίου στο πρώτο ημίχρονο, κατά το οποίο είχε μόλις μια τελική προσπάθεια και παρά την κατοχή 55% της μπάλας, ήταν ακίνδυνος επιθετικά.
Στον αντίποδα η Κοπεγχάγη όσες φορές έφτασε κοντά στην εστία του Βάτερμαν ήταν απειλητική με τον Κορνίλιους στο 9’, Βέρμπιτς 33’ και Γιόχανσον 40’. 
 
«Κτύπησε» ο Πιέρος
Ενώ ο Τόμας Κρίστιανσεν ετοίμαζε τον Ιγκόρ ντε Καμάργκο στη θέση του Πιέρου Σωτηρίου ο Κύπριος επιθετικός «κτύπησε» στο 69’ μετά από κάθετη πάσα του Μοράις, κέρδισε τον προσωπικό του αντίπαλο και πλάσαρε ιδανικά με το δεξί τον Όλσεν πετυχαίνοντας το 1-0. Ο ΑΠΟΕΛ ισοφάρισε έτσι το σκορ του πρώτου αγώνα και αναπτέρωσε τις ελπίδες του για πρόκριση. 
«Φαρμάκι» στο 86’
Το γκολ έδωσε ώθηση στον ΑΠΟΕΛ που κατάφερε να ισορροπήσει τον αγώνα που έδειχνε να οδηγείται στην παράταση, όμως η αδράνεια της αμυντικής του γραμμής και η λάθος εκτίμηση του Βάτερμαν στο 86’ στο σουτ του Σανταντερ από πλάγια θέση «σκότωσε» τις ελπίδες του ΑΠΟΕΛ για πρόκριση.
 

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Αστίθ, Καρλάο, Αλεξάνδρου, Μοράις, Ορλάντι (75' Μπρεσάν), Βινίσιους, Γιαννιώτας, Εφραίμ (59' Bάντερ), Σωτηρίου

Κοπεγχάγη: Όλσεν, Άνκερσεν, Ζάνκα, Γιόχανσον, Αγκούστινσον, Βέρμπιτς, Κβιστ, Ντιλέινι, Φαλκ (46' Tούτουφ), Σανταντέρ, Κορνέλιους (79' Πάβλοβιτς)

KΙΤΡΙΝΕΣ:  Ορλάντι, Βάντερ / Κβιστ, Αγκούστινσον, Ντιλέινι