Ξανά στον τραπέζι των διαπραγματεύσεων σήμερα Αναστασιάδης – Ακιντζί

Επιστρέφουν σήμερα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Μουσταφά Ακιντζί.

Η νέα εντατικοποιημένη φάση επαφών των δύο ηγετών θεωρούνται ως σημαντικά για το μέλλον της διαδικασίας επίλυσης του κυπριακού, με τη συζήτηση να επεκτείνεται σε όλα τα κεφάλαια του κυπριακού.

Σημειώνεται πως στην σημερινή συνάντηση θα καθοριστεί η ατζέντα των επόμενων έξι συναντήσεων  ενώ θα γίνει και η οργάνωση της συζήτησης των συναντήσεων, συγκεκριμένος καθορισμός της ημερήσιας διάταξης κάθε συνάντησης, ενώ οι δύο πλευρές θα συζητήσουν τι αναμένουν να παραχθεί μέσα από τη νέα, εντατικοποιημένη φάση των συνομιλιών.

Οι έξι συναντήσεις καθορίστηκαν για τις  29 και 31 Αυγούστου και 2,6, 8 και 14 Σεπτεμβρίου, ενώ ακολούθως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Εντωμεταξύ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, σε χθεσινές δηλώσεις του διέψευσε κατηγορηματικά ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης βλέπει θετικά η Τουρκία να εγγυηθεί την Τουρκοκυπριακή συνιστώσα πολιτεία.

«Δεν μπορεί η όποια λύση του Κυπριακού να προνοεί παραμονή ξένων στρατευμάτων στην Κύπρο και επεμβατικά δικαιώματα για οποιαδήποτε τρίτη χώρα», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης, κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Μιλλιέτ για την πρόταση της Αμερικανίδας αξιωματούχου Βικτώρια Νούλαντ για δημιουργία διεθνούς δύναμης χωροφυλακής, με συμμετοχή Τούρκων και Ελλήνων στρατιωτών.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος διέψευσε επίσης «κατηγορηματικά ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βλέπει θετικά η Τουρκία να εγγυηθεί την Τουρκοκυπριακή συνιστώσα πολιτεία».
  

Δειτε Επισης

Έδωσε γραμμή στον Τατάρ ο Ερντογάν για το Κυπριακό
Επαναλαμβάνει βούληση και συζητά τα επόμενα βήματα με τον ΓΓ του ΟΗΕ ο Πρόεδρος
Η Μεσόγειος να μετατραπεί σε κόμβο ΑΠΕ το όραμα των Υπουργών Ενέργειας του MED9
Πρόταση νόμου για έγκριση του προϋπολογισμού του ΤΚΑ από τη Βουλή
Υποψήφια για το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των ΗΕ η Κύπρος-Ανέλυσε τους στόχους ο ΠτΔ και εξέφρασε ετοιμότητα
Μετ’ εμποδίων η συζήτηση στη Βουλή για πολλαπλές συντάξεις-Εν αναμονή νομοσχεδίου
Τρεις ημερομηνίες εντός Οκτωβρίου πρότεινε η Λευκωσία για τριμερή
Άρχισε στο Εκλογοδικείο η ακρόαση ένστασης Κώστα Κωνσταντίνου για αποτέλεσμα εκλογών ΤΑ
Διμερείς σχέσεις και περιφερειακές εξελίξεις συζητά ο ΥΠΕΞ με ομολόγους του στη Νέα Υόρκη
«Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ την παράνομη κατοχή ως νόμιμη»