«Έτσι θα σκοτώσουμε τον ΑΠΟΕΛ!»

Στο μυαλό του τα πάντα είναι ξεκάθαρα. Ο Στόλε Σόλμπακεν έχει λάβει ήδη τις αποφάσεις του και για την ενδεκάδα και για την τακτική, με τις οποίες η Κοπεγχάγη θα διεκδικήσει αύριο απέναντι στον ΑΠΟΕΛ την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Νορβηγός τεχνικός, ωστόσο, αποφάσισε να δημοσιοποιήσει μόνο μέρος των σκέψεών του κατά τη χθεσινή προπόνηση στο «Μακάρειο».
Για τους Δανούς δημοσιογράφους το μείζον ερώτημα είναι αν στο αρχικό σχήμα θα συμπεριληφθεί ο φορμαρισμένος Αντρέας Κορνίλιους, ο οποίος βρήκε δίχτυα το Σάββατο απέναντι στην Όλμποργκ, δείχνει σε άριστη κατάσταση, κλήθηκε ξανά στην εθνική ομάδα, ενώ είναι και ο πρώτος σκόρερ της Κοπεγχάγης στα πέντε παιχνίδια της στην τρέχουσα προκριματική φάση.
«Έχει βάσιμες πιθανότητες να αγωνιστεί. Διαθέτουμε τρεις επιθετικούς που διαγωνίζονται για δύο θέσεις. Έχει αποδείξει όμως ότι από πλευράς φυσικής κατάστασης είναι έτοιμος. Σκόραρε το Σάββατο και είναι ξανά σε κορυφαίο επίπεδο», ήταν η αινιγματική δήλωση του Σόλμπακεν για τον Κορνίλιους, ο οποίος ανέλαβε προσωπικά να προσθέσει ακόμη ένα συν στην υπέρ του επιχειρηματολογία.
«Δεν γνωρίζω τι θα κάνει ο Στόλε. Νομίζω όμως ότι έχω φανεί δυνατός στις στημένες φάσεις αυτή σεζόν. Μέχρι τώρα έχω σημειώσει δύο τέρματα από τέτοιες φάσεις», υπενθύμισε ο 23χρονος επιθετικός. Ουδόλως τυχαία η αναφορά του, καθώς τα στημένα αποτελούν έναν από τους τομείς, στους οποίους ο Σόλμπακεν επικεντρώνεται εν όψει της αυριανής αναμέτρησης.
«Πήραμε πολύ λίγα από στατικές φάσεις στο πρώτο παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε καλύτεροι από τον ΑΠΟΕΛ σε αυτήν την κατηγορία. Είμαστε πιο υψηλόσωμοι και πιο δυνατοί και πρέπει να αποκομίσουμε περισσότερα από τέτοιες καταστάσεις», ξεκαθάρισε ο Νορβηγός τεχνικός αποκαλύπτοντας πώς σκοπεύει η ομάδα του να ψάξει το χρυσό εκτός έδρας γκολ και την πρόκριση.
Η εν λόγω πρόθεση του Σόλμπακεν μάλιστα επιβεβαιώθηκε μέσω δηλώσεών του σε δανέζικα Μ.Μ.Ε. για το περιεχόμενο των προπονήσεων επί κυπριακού εδάφους: «Θα κάνουμε επανάληψη σε ορισμένα θέματα τακτικής. Εσχάτως ήμασταν μέτριοι στις στημένες μπάλες, οπότε θα πρέπει να κάνουμε ξανά λίγη προπόνηση στους διαδρόμους και στα τρεξίματά μας σε αυτές».
Ο προπονητής της Κοπεγχάγης αναφέρθηκε και στις καιρικές συνθήκες μετά τη χθεσινή προπόνηση στο «Μακάρειο», η οποία έλαβε χώρα στους 29 βαθμούς: «Είμαι σίγουρος ότι έχουμε τη ζέστη υπό έλεγχο».