Παιδιά με αναπηρίες εγκαταλείπονται από οικιακές βοηθούς στην Κύπρο

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα των γονέων παιδιών με ειδικές ανάγκες στην Κύπρο, αναφορικά με τις αλλοδαπές οικιακές βοηθούς που εργοδοτούν έτσι ώστε να αναλάβουν τη φροντίδα τους.

Το μακροχρόνιο πρόβλημα με τις οικιακές βοηθούς που εγκαταλείπουν στην πορεία τα παιδιά με την αιτιολογία ότι δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους ανέδειξε ξανά σήμερα η εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος".  

 Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Ρεπόρτερ με τον πρόεδρο της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Παιδιών με ειδικές ανάγκες Χρίστο Αυγουστίνο, ο κύριος Αυγουστίνος τόνισε ότι η έλλειψη νομοθεσίας έχει ως αποτέλεσμα τα παιδιά και οι γονείς τους να μένουν εκτεθειμένα και ξεκρέμαστα. Επισήμανε παράλληλα ότι θα έπρεπε να υπάρχουν εκπαιδευμένοι φροντιστές για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και όχι απλές οικιακές βοηθοί διότι σε πολλές περιπτώσεις χρειάζεται εξειδίκευση, όπως για παράδειγμα όταν ένα παιδί πρέπει να φάει από σωλήνα.

"Τα συμβόλαια που γίνονται, είναι για οικιακές βοηθούς. Όταν όμως κληθούν να αναλάβουν τη φροντίδα ενός ατόμου με ειδικές ανάγκες, ανεξαρτήτου ηλικίας, πολλές οικιακές βοηθοί εγκαταλείπουν. Οι διαδικασίες για εργοδότηση αλλοδαπών καθιστούν δύσκολη την αντικατάστασή τους και αυτό δυσχεραίνει την κατάσταση" εξηγεί ο κύριος Αυγουστίνος. 

"Οι καταγγελίες γονέων αυξήθηκαν τον τελευταίο μήνα. Το γεγονός ότι είναι καλοκαίρι και οι ώρες φροντίδας αυξάνονται αφού τα παιδιά δεν πάνε σχολείο ίσως παίζει σημαντικό ρόλο.

"Το πρόβλημα υπήρχε πάντα, η πολιτική πρέπει να αλλάξει, τόνισε ο κύριος Αυγουστίνος ο οποίος εντός των ημερών θα στείλει εκ νέου επιστολή για το θέμα στο αρμόδιο υπουργείο.

Δειτε Επισης

Οι κολοσσοί του ελληνικού λιανεμπορίου που επενδύουν στα πολυκαταστήματα ERA-Η νέα εποχή μετά την εξαγορά
Παροχή βοήθειας από Υφ. Πολιτισμού για συμπλήρωση αίτησης για ΘΥΜΕΛΗ
Τραγική η κατάσταση στο ΤΟΜ Αμμοχώστου μετά από «έφοδο» της Επ. Μεταφορών-«Στεγάζεται σε μια αποθήκη»
Σημαντική πτώση στην αγορά οχημάτων-Βουτιά 20,2% στα σαλούν τον Απρίλιο
Εντάσσονται στην Ειδική Διατίμηση 08 της ΑΗΚ οικογένειες με πέντε και περισσότερα παιδιά
ΥΠΑΝ: Σε πραγματικότητα μετατρέπεται το όραμα ισότιμης προσχολικής αγωγής
Παγκόσμια πρωτιά Κύπρου στη μακροβιότητα ατόμων με θαλασσαιμία
Μάγδα Φύσσα: «Ο φασισμός δηλητηριάζει τα παιδιά, να κερδίσουμε τις νέες γενιές»
Σημειώθηκε νέο τζακποτ στο Τζόκερ-Ένας τυχερός στη δεύτερη κατηγορία στην Κύπρο
Υψηλές θερμοκρασίες και σκόνη στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία