Στο Κακουργιοδικείο ο 44χρονος συλληφθείς για τα 142 κιλά κοκαΐνης

Υπό κράτηση μέχρι την έναρξη της δίκης του ενώπιον του Κακουργιοδικείου, στις 21 Σεπτεμβρίου, θα παραμείνει τελικά ο 44χρονος Ε/κ επιχειρηματίας, σε σχέση με την υπόθεση της μεγαλύτερης ποσότητας κοκαΐνης που εντοπίστηκε ποτέ στην Κύπρο, στις 4 Αυγούστου, σε αποθήκη τελωνειακής αποταμίευσης.
 
Ο 44χρονος αντιμετωπίζει έξι συνολικά κατηγορίες που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, εισαγωγή, κατοχή και κατοχή με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα, ναρκωτικών ουσιών τάξεως Α`.
 
Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, το καθαρό βάρος της κοκαΐνης που βρισκόταν κρυμμένη στα δοχεία καυσίμων δυο ηλεκτρογεννητριών, είναι 142 κιλά και 162 γραμμάρια και η καθαρότητα της φτάνει το 84%, γεγονός που μαρτυρά και την ποιότητα της.
 
Η κατηγορούσα αρχή ζήτησε όπως ο 44χρονος παραμείνει υπό κράτηση, σημειώνοντας τη σοβαρότητα των αδικημάτων και την πιθανότητα καταδίκης του, την πιθανότητα διαφυγής του στο εξωτερικό, αφού είναι μόνιμος κάτοικος άλλης ευρωπαϊκής χώρας,  αλλά και το σύντομο χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι την έναρξη της διαδικασίας.
 
Η υπεράσπιση έφερε ένσταση και ζήτησε όπως αφεθεί ελεύθερος με όρους, αναφέροντας στο δικαστήριο πως ο 44χρονος - ιδιοκτήτης και διευθυντής της εταιρείας που είχε αναλάβει τις διαδικασίες μεταφοράς των ηλεκτρογεννητριών στην Κύπρο με σκοπό την επανεξαγωγή τους - ήρθε οικειοθελώς στο νησί και έθεσε από την αρχή τον εαυτό του στη διάθεση των ανακριτών, προς διευκόλυνση των ανακρίσεων για διαλεύκανση της υπόθεσης.
 
Ο δικηγόρος του είπε ακόμη πως, παρά το ότι διαμένει μόνιμα στο εξωτερικό με τη σύζυγο του, η υπόλοιπη οικογένεια του βρίσκεται στην Κύπρο και ο ίδιος "έκανε ό,τι μπορούσε να κάνει ένας έντιμος άνθρωπος για να βοηθήσει στην εξιχνίαση της υπόθεσης, ενώ υποστήριξε πως "αυτός ο άνθρωπος είναι το μεγάλο θύμα των εμπόρων ναρκωτικών".
 
Εξάλλου, όπως αναφέρθηκε, η εταιρεία του είχε αναλάβει για λογαριασμό εξαγωγέων από τη Χιλή, να μεταφέρει στην Κύπρο τέσσερις μεταχειρισμένες ηλεκτρογεννήτριες, που είχαν επισκευαστεί, με σκοπό να παραμείνουν στην αποθήκη μέχρι την εξεύρεση αγοραστών και ότι μια από αυτές έχει ήδη μεταφερθεί στην Ολλανδία. Υπενθυμίζεται ότι στην τρίτη ηλεκτρογεννήτρια δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε το ύποπτο.
 
Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε όπως ο 44χρονος παραμείνει υπό κράτηση, λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα των αδικημάτων, το σύντομο χρονικό διάστημα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, την πιθανότητα καταδίκης του, τους κινδύνους μη προσέλευσης του, αλλά και τον βαθμό εμπλοκής του στην υπόθεση, με βάση τα στοιχεία που κατέχει η Αστυνομία. Έκανε ακόμη  αναφορά και στο γεγονός ότι, ενώ ο 44χρονος εξέφρασε υποψίες για την ύπαρξη ναρκωτικών στις ηλεκτρογεννήτριες, όταν δέχθηκε απειλές συνεργάτη του στο εξωτερικό, δεν το ανέφερε στις διωκτικές αρχές.
 
Για την ίδια υπόθεση εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης του συνεργάτη του, που διαμένει στην ίδια ευρωπαϊκή χώρα με τον 44χρονο και ο οποίος ήταν το πρόσωπο που, σύμφωνα με την κατάθεση του, του είχε προτείνει την ανάληψη της μεταφοράς των ηλεκτρογεννητριών.
 
 
 

Δειτε Επισης

Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pics)