Ξέθαψε σπάνιο μανιτάρι βάρους 1,5 κιλού

Ο ιδιοκτήτης του χωραφιού ξέθαψε κυριολεκτικά 'χρυσάφι' αφού το πολύτιμο μανιτάρι φαίνεται να κοστίζει στην αγορά 3000 δολάρια
 
Ο Αυστραλός αγρότης, Stuart Dunbar, ασχολείται επαγγελματικά με την καλλιέργεια μαύρης τρούφας στην Κοιλάδα Yarra της Μελβούρνης από το 2006. Μαζί με τον αξιολάτρευτο σκύλο του Lani, 'οργώνουν' το χωράφι και ξεθάβουν το πολύτιμο μανιτάρι, το δεύτερο πιο ακριβό στον κόσμο, μετά τη λευκή τρούφα. Πριν από μερικές μέρες όμως, ο Dunbar έμεινε έκπληκτος με τη σοδειά που έβγαλε από το έδαφος. Με τη βοήθεια του πιστού του συντρόφου κρατούσε στα χέρια του μια τρούφα βάρους 1,5 κιλού.
 
"Το ένιωσα αυτό και αφού έσκαψα μια τεράστια λακκούβα και 'έφαγα' 45' λεπτά να προσπαθώ, το έβγαλα" αναφέρει ο αγρότης από τη Μελβούρνη. "Αν και δεν υπάρχει κάποιο επίσημο ρεκόρ, δεν γνωρίζω να έχει βρεθεί μεγαλύτερο μανιτάρι" συμπληρώνει.
 
Για να καταλάβετε τις διαστάσεις του ευρήματος, οι τρούφες που συνήθως ξεθάβει ο Αυστραλός ζυγίζουν 50-150γρ. ενώ αποτελεί ευχάριστη έκπληξη αν ορισμένες φορές κάποιες μεγαλώσουν ώστε να έχουν βάρος 200 με 300 γραμμάρια. Ο μύκητας αυτός κοστίζει 2,50 δολάρια το γραμμάριο και αυτό γιατί η καλλιέργεια του απαιτεί πολύ συγκεκριμένες συνθήκες, ενώ και η περίοδος συγκομιδής είναι εξαιρετικά σύντομη.
 
Πάντως για την ιστορία, φαίνεται πως o Dunbar, πέραν της δημοσιότητας δεν αναμένεται να αποκομίσει κάποιο άλλο όφελος από τη γιγαντιαία τρούφα, καθώς οι πελάτες του δεν έδειξαν προθυμία να την αγοράσουν. "Κανείς από τους σεφ που προμηθεύω δεν μπορούσε να τη χρησιμοποιήσει" αναφέρει. "Θα την κρατήσω, συντηρώντας τη σε αλκοόλ" συμπληρώνει και εξηγεί πως σκοπεύει να την κρατήσει στο ψυγείο του ως ανάμνηση, μέχρι να βρει μεγαλύτερη.
 
ΠΗΓΗ: News247
 
 
 

Δειτε Επισης

Σε καταστολή 75χρονος-Παρασύρθηκε σε ποδηλατικό αγώνα στην προσπάθειά του να διασταυρώσει το δρόμο
Μάχη για τη ζωή δίνει 18χρονος-Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία
Παιδιά με αποσκευές γεμάτες θλίψη, πόνο και πληγές-Οι ευχές για δικαιώματα και η σκληρή πραγματικότητα
Καμία ανησυχία στην Κύπρο από τη μετάλλαξη δότη σπέρματος στο Βέλγιο-Πώς λειτουργεί το σύστημα ελέγχου
Προηγείται η ανακουφιστική φροντίδα πριν την ευθανασία-Η ανάγκη για θεσμοθέτηση και ισότιμη πρόσβαση
Το (never)surrender των κομμάτων στην ανυποληψία, οι ασφυκτικές πιέσεις και οι σύγχρονοι «σωτήρες»
Επιτήδειοι κατάφεραν να εξαπατήσουν 34χρονο και να του αποσπάσουν πάνω από 119 χιλιάδες ευρώ
Από αναθυμιάσεις πιθανόν να έχασε τη ζωή ο 27χρονος στον Ύψωνα-Ήταν μόνος του στην οικία
Νέα θεωρία για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν-Ενδεχομένως να σκοτώθηκε σε τροχαίο
Φορτωμένοι με πάνω από 17 κιλά κάνναβης έφτασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας δύο πρόσωπα