Το DNA «πρόδωσε» καταζητούμενο για βιασμούς γυναικών στην Κύπρο 7 χρόνια μετά

Στα ίχνη 41χρονου Ρουμάνου που καταζητείτο για υποθέσεις βιασμών στην Κύπρο έφθασε η Ιντερπόλ μέσω συστήματος ταυτοποίησης γενετικού υλικού υπόπτων για διάφορα αδικήματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πίνακα ελέγχου για ταυτίσεις που μπορεί να υπάρχουν μεταξύ γενετικών προφίλ που αποστέλλεται από την Ιντερπόλ, Γιούροπολ και την εθνική βάση γενετικών προφίλ της αστυνομίας Κύπρου που φιλοξενείται στο εργαστήριο δικανικής γενετικής του Ινστιτούτου, υπήρξε ενημέρωση από τις αρχές της Ρουμανίας ότι το γενετικό υλικό του 41χρονου εντοπίστηκε σε τεκμήρια της αστυνομίας.

Ο 41χρονος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αφού εξέτισε ποινή φυλάκισης στην Κύπρο για υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων απελάθηκε, φέρεται ύποπτος για 2 βιασμούς που διαπράχθηκαν κατά το 2009 και 2011 στη Λεμεσό.

Στη πρώτη περίπτωση, 2009, ο 41χρονος φέρεται να βίασε 17χρονη, η οποία όπως είχε καταγγείλει, ενώ περπατούσε στο παραλιακό της Λεμεσού, άγνωστος της επιτέθηκε και αφού της είπε «σιγά σιγά μην μιλάς», τη μετέφερε σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης όπου την χτύπησε και την βίασε.

Στη δεύτερη περίπτωση, 2011, 23χρονη κατήγγειλε ότι ενώ καθόταν σε παγκάκι στον Εναέριο, άγνωστος άντρας κάθισε δίπλα της και της ζήτησε χρήματα. Αυτή του έδωσε 30 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο αξίας 100 ευρώ ενώ στη συνέχεια ο δράστης την μετέφερε με την βίας στην παραλία όπου αφού την χτύπησε και την άρπαξε από τον λαιμό, την βίασε.    

Η Κυπριακή αστυνομία βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την Ιντερπόλ και τις Ρουμανικές αρχές ενώ ο 41χρονος Ρουμάνος αναμένεται να εκδοθεί στην Κύπρο.

Δειτε Επισης

Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pics)