«Βουλιάζουν» από Κύπριους τουρίστες ο Ακάμας και το Λατσί

  «Βουλιάζει» από τουρίστες η Πόλη Χρυσοχούς αυτή την περίοδο. Όπως φαίνεται, ο Ακάμας και το Λατσί  αποτελούν για το φετινό καλοκαίρι τον απόλυτο πόλο έλξης για Κύπριους, οι οποίοι για διάφορους λόγους προτίμησαν τη συγκεκριμένη περιοχή,  και όχι άλλες, οι οποίες κατά τα προηγούμενα χρόνια κρατούσαν τα σκήπτρα του εγχώριου τουρισμού.  
 
Την αύξηση του αριθμού των τουριστών στην περιοχή επιβεβαίωσε στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς, Άγγελος Γεωργίου. Αν και δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα στοιχεία για τις κρατήσεις στην περιοχή του, ο κ. Γεωργίου μίλησε για αύξηση, η οποία υπολογίζεται σε 15 – 20% σε σύγκριση με την περσινή τουριστική χρονιά.  «Φέτος είναι ίσως η καλύτερη χρονιά από ποτέ. Είχαμε και τουρίστες από το εξωτερικό, όμως η μεγαλύτερη αύξηση αφορά Κύπριους», τόνισε ο κ. Γεωργίου.  
 
Σύμφωνα με το Δήμαρχο, πέρα από τις όμορφες παραλίες, οι τουρίστες επισκέπτονται  κυρίως τον Ακάμα –επιλέγουν και τις μικρές κρουαζιέρες που καταλήγουν  του Blue Lagoon - τον κατασκηνωτικό χώρο της Πόλης Χρυσοχούς αλλά και το Λατσί.  Πάντως, ο κ. Γεωργίου τόνισε ότι οι Κύπριοι τουρίστες  είναι συγκρατημένοι στα έξοδα τους, αποδίδοντας το γεγονός στην οικονομική δυσχέρεια που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν συμπολίτες μας λόγω της οικονομικής κρίσης. Σε ότι αφορά τις τιμές, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι είναι ελαφρώς πιο χαμηλές σε σύγκριση με την περσινή χρονιά.
 
«Ευελπιστούμε ότι με την ολοκλήρωση των έργων ακτοπροστασίας που βρίσκονται σε εξέλιξη, θα ανακοπεί η διάβρωση και οι παραλίες του Δήμου μας θα βελτιωθούν και θα καταστούν πιο ελκυστικές» κατέληξε ο κ. Γεωργίου.
 
Αναζητείται επενδυτής για το camping
Ο Δήμαρχος της Πόλης Χρυσοχούς αναφέρθηκε και στις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, προκειμένου να εξευρεθεί επενδυτής για τον κατασκηνωτικό χώρο της περιοχής, ο οποίος αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα.  Τόνισε πως περί τα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να προκηρυχθεί διαγωνισμός  για εξεύρεση του στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος θα αναλάβει την ανακαίνιση, τον εξωραϊσμό και τη διαχείριση του γνωστού camping της Πόλης. Το κόστος του έργου  υπολογίζεται στο 1,5 εκ ευρώ.
 
 

Δειτε Επισης

Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Πότε θα τεθεί σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Εντός Οκτωβρίου στο Υπουργικό οι τροποποιήσεις για στεγαστικά σχέδια προσφύγων-Τι αλλάζει
Γραφεία κηδειών ζητούν από ιατρούς να εκδώσουν παράνομα πιστοποιητικά θανάτου επί πληρωμής
Ψάχνει τρόπους να ξεπεράσει τα εμπόδια για το «κτίΖΩ» το ΥΠΕΣ-Οι ευθύνες του δήμου και το plan B
Έτοιμη να δώσει φωνή στους πολίτες μέσω Νόμου η Κυβέρνηση-Online προτάσεις και συλλογή υπογραφών
Επ. Περιβάλλοντος: Δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς ισότητα των φύλων
Υφ. Πολιτισμού: Στέγαση μέρους βιβλίων Ρ. Κατσελλή στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη
Η Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων ΕΕ στη ΓΣ του ΟΗΕ
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση