Τέσσερις νεκροί σε ανταλλαγή πυρών στη Δ.Όχθη

Δύο Παλαιστίνιοι, οι οποίοι καταζητούνταν για οπλοκατοχή και άλλα αδικήματα, και δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών στη Νάμπλους, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσαν οι παλαιστινιακές αρχές.
 
Οι παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν συλλάβει πάνω από 100 υπόπτους τους τελευταίους δύο μήνες στη Δυτική Όχθη στο πλαίσιο μιας προσπάθειας πάταξης της εγκληματικότητας, ανέφερε ο Αντνάν αλ Νταμίρι, ένας εκπρόσωπός τους.
 
Η επιχείρηση στη Νάμπλους, που διεξάγουν δυνάμεις της Παλαιστινιακής Αρχής του Προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, άρχισε την Πέμπτη και καταδιώκονται πολλοί ακόμη ύποπτοι.
 
Σύμφωνα με τον Νταμίρι, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατασχέθηκαν πολλά όπλα. Η οπλοκατοχή στη Δυτική Όχθη είναι παράνομη, κάτι που αποτελεί κληρονομιά της δεύτερης Ιντιφάντας, της εξέγερσης που διήρκεσε από το 2000 ως το 2005.
 
Ένοπλες συγκρούσεις όμως ξεσπούν συχνά ανάμεσα σε αντίπαλες ομάδες, συχνά ακόμη και στους κόλπους της Φάταχ, του κόμματος του Αμπάς, ειδικά σε καταυλισμούς προσφύγων, όπου η αστυνομία σπανίως εισέρχεται.
 
Η παλαιστινιακή αστυνομία δεν είναι εξουσιοδοτημένη να δρα παρά μόλις στο 18% της Δυτικής Όχθης, βάσει των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί με το Ισραήλ.
 
 

Δειτε Επισης

Βλέπει Ολγκίν τη Δευτέρα ο Χριστοδουλίδης-Ενημερώνει τα ΗΕ ο Στιούαρτ για τελευταία φορά
Μαχητικό F-16 αναχαίτισε ιδιωτικό αεροσκάφος πάνω από γήπεδο γκολφ του Τραμπ στο Νιου Τζέρσεϊ
Ο Νετανιάχου χαρακτηρίζει ως απαράδεκτες τις απαιτήσεις της Χαμάς εν όψει των συνομιλιών για τη Γάζα
Κτηματικά κίνητρα εξετάζει η Αστυνομία πίσω από την απόπειρα φόνου στην Πάφο-Χειρουργήθηκε ο 41χρονος
Απαντά στις επικρίσεις για τη συνέντευξη Τατάρ ο Φειδίας-«Δεν τον αναγνωρίζω ως "πρόεδρο", αλλά ούτε το "προεδρικό"»
Πρώτη δημόσια εμφάνιση του Αλί Χαμενεΐ μετά τον πόλεμο Ισραήλ-Ιράν
Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης της εμπρηστικής επίθεσης σε συναγωγή της Μελβούρνης
Απόπειρα φόνου με πυροβολισμούς στην επαρχία Πάφου-Σε σοβαρή κατάσταση 41χρονος, συνελήφθη 55χρονος
Ο… Συναγερμός του Αναστασιάδη, οι ανησυχητικές τάσεις για το κόμμα και οι ευθύνες της Αννίτας Δημητρίου
Τα συνεχόμενα λάθη του Φειδία και οι συνέπειες της ψήφου-«Τολμηρή η κίνηση της συνέντευξη Τατάρ αλλά...»