Τραΐκοβιτς στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ: «Για μένα ήταν δικαίωση» (pic+vid)

Ο άνθρωπος που έκανε τον κυπριακό ελληνισμό ν’ ανατριχιάσει από περηφάνια κερδίζοντας θέση στον τελικό των 110μ. με εμπόδιο καταλαμβάνοντας την έβδομη θέση παγκοσμίως επέστρεψε στην Κύπρο.
 
Ο τεράστιος Μίλαν Τραΐκοβιτς που έλαμψε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο πάτησε κυπριακό έδαφος λίγο πριν το μεσημέρι του Σαββάτου (20/8) και στο αεροδρόμιο Λάρνακας τον υποδέχθηκαν η μητέρα, η αδερφή του και υπεύθυνοι του ΚΟΕΑΣ.
Εκεί ήταν και ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online στον οποίο μίλησε αποκλειστικά ο 7ος Ολυμπιονίκης του Ρίο.
 
«Είμαι πολύ χαρούμενος για την επιτυχία μου. Έγινε πάρα πολλή δουλειά. Για μένα ήταν δικαίωση. Ήρθε περισσότερο από αυτό που περιμέναμε».
 
- Πόσο δύσκολο ήταν να καταλάβεις την 7η θέση στον κόσμο;
«Είναι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η δυσκολία αρχίζει πριν καν πας εκεί. Βασικά ήταν δύσκολο ακόμα και να πάρω το όριο και να συμμετάσχω στους Ολυμπιακούς. Όταν πήρα το όριο μετά είχε δυσκολίες στην κούρσα των ημιτελικών, αλλά τα κατάφερα ευτυχώς, μια χαρά».
 
 
- Με νέο παγκύπριο ρεκόρ, που αποτελεί τεράστια επιτυχία…
«Ναι σίγουρα. Ήθελα να κάνω καλή κούρσα στον ημιτελικό. Πίστευα πως μια καλή κούρσα και ένα παγκύπριο ρεκόρ θα με οδηγούσε στον τελικό και έτσι έγινε.
 
- Οι συνθήκες στο Ριο πως ήταν;
«Για μένα ήταν μια χαρά. Επειδή ακούστηκαν πάρα πολλά, για εμάς τους αθλητές ήταν όλα πολύ καλά. Οι ανθρώποι εκεί ήταν πολύ φιλόξενοι, μας βοήθησαν, ήταν χαμογελαστοί και γενικά δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα».
 
- Η συνέχεια για τον Μίλαν και ο επόμενος στόχος;
«Η συνέχεια είναι δουλειά αμέσως από την επόμενη μέρα. Οι στόχοι είναι πολλοί. Η επόμενη χρονιά είναι ο άμεσος στόχος και μετά βλέπουμε».