Ομόνοια: Είχε ουσία, Αγκάγιεφ και Παναγή (pic+vid)

Ποδαρικό με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα έκανε η Ομόνοια που επικράτησε του Ερμή με… στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία του 78ου πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας.
Με επιθετικές αρετές αλλά ανασταλτικές αδυναμίες οι δύο ομάδες στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, με την Ομόνοια να κερδίζει λόγω ευστοχίας στις ευκαιρίες που δημιούργησε.
 
Οι «πράσινοι» μπήκαν φουριόζοι στην αναμέτρηση και 25 δευτερόλεπτα μετά το πρώτο σφύριγμα της χρονιάς κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Ντάρμπισαϊρ από τον Ντέκερς.
 
Την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών ανέλαβε ο Άγγλος επιθετικός, ο οποίος ευστόχησε και έδωσε προβάδισμα στην Ομόνοια, πετυχαίνοντας το πρώτο τέρμα της σεζόν στο πρώταθλημα.
Ο Ερμής προσπάθησε να πιέσει από ψηλά την ασταθή άμυνα της Ομόνοιας και βρήκε δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τους Χόι στο 11’ (έσωσε την Ομόνοια ο Παναγή) και Χριστόφ στο 15’.
 
Στην εξέλιξη της φάσης σε αντεπίθεση ο Χριστοφή έδωσε εξαιρετική πάσα στον Αγκάγιεφ, ο οποίος ψύχραιμα πέρασε και τον Ντέκερς, πλάσαρε στην αριστερή γωνία της εστίας και έγραψε το 2-0 για την Ομόνοια.
 
 
Παρά τα δύο γρήγορα γκολ της Ομόνοιας ο Ερμής δεν τα παράτησε και με ωραία προσωπική ενέργεια του Ντε Μέλο στο 21’ μείωσε στο 2-1.
Οι «φτεροπόδαροι» στο 25’ είχαν μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν με τον Παναγή να πέφτει με αυτοθυσία και να διώχνει την μπάλα από τα πόδια του Άλμπα, πριν ο ποδοσφαιριστής του Ερμή την στείλει στα δίκτυα.  
 
Στο 84' ο Αγκάγιεφ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα διαμόρφωσε το τελικό 3-1 για την Ομόνοια. 

Ομόνοια: Παναγή, Δημητρίου, Νασιμέντο, Παντελιάδης (69' Ούρσουλιτς), Μαργκάσα, Φυλακτού (51' Φλορέσκου), Τουρέ, Κλέιτον, Χριστοφή (51' Σέρινταν), Αγκάγιεφ, Ντάρμπισαϊαρ

Ερμής: Ντέκερς, Μπενγκά, Χριστοφή, Μπάουμαν (46' Ντε Αραούχο), Μαρτίνουκ, Μαϊσουράτζε, Άλμπα (82' Αλεξίου), Χριστόφ, Σίργκι, Ντε Μέλο, Χόι

Κίτρινες: Νασιμέντο, Παντελιάδης / Μπάουμαν, Χόι, Σίργκι, Ντε Μέλο