Καλοκαιρινές εξορμήσεις Κυπρίων που μετατράπηκαν σε... εφιάλτη
20:08 - 20 Αυγούστου 2016

Καλοκαίρι είναι, αρκετά 40άρια χτυπά ο υδράργυρος, και για όσους επέλεξαν να περάσουν τις χαλαρωτικές μέρες των διακοπών τους εντός –που ίσως και να είναι οι περισσότεροι- πώς να το κάνουμε το σπίτι είναι αβάσταχτο.
Πολλοί από εμάς λοιπόν επιλέγουμε για το καλοκαίρι, λίγη θάλασσα, λίγη πισίνα, κανένα ψαράκι σε παραλιακό στέκι... ό,τι μπορούμε δηλαδή για να φορτίσουμε μπαταρίες για το χειμώνα.
Τι γίνεται όμως όταν μια απλή καθημερινή έξοδος μάς βγαίνει ξινή; Δεν είναι λίγες οι φορές που γυρίσαμε σπίτι, μετανιώνοντας για την επιλογή μας.
Και καλά εμείς, αλλά οι τουρίστες; Πώς περιμένουμε να μάς ξανά έρθουν και του χρόνου όταν θα συνειδητοποίήσουν πως πουλάμε χρυσό τον καφέ και χρεώνουμε το νερό λες και ζούμε στη Σαχάρα; Να είχαμε και καμιά βαριά βιομηχανία τύπου Γερμανίας, να πούμε εντάξει, αλλά όλη κι όλη μας η οικονομία στηρίζεται σε όσα μας χάρισε η φύση... ήλιο, θάλασσα και πρωτογενή παραγωγή.
Εμείς εντοπίσαμε τέτοιες ιστορίες καταναλωτικού πόνου στο διαδίκτυο και σας παραθέτουμε μερικές. Τα σχόλια δικά σας...
Ξενοδοχείο έδιωξε λουόμενους από την παραλία για να τοποθετήσει τραπέζια επειδή διοργάνωνε beach party.
Είσοδος σε μπαρ στην Αγία Νάπα 10 ευρώ χωρίς ποτό.
Ένα κομμάτι μηλόπιτα με παγωτό στο Τρόοδος 6 ευρώ. Χωρίς την μπάλα παγωτού από πάνω 4,5 ευρώ.
Ψαραγορά στην Πάφο με τα ψάρια στους πάγκους στολισμένα με μύγες.
Πάρκο στην Πάφο χρέωσε 1,38 ευρώ για ένα μπουκαλάκι νερό 0,5L.
Ενοικιαζόμενα δωμάτια στον Πρωταρά, με σπασμένα πλακάκια, σκασμένους από την υγρασία τοίχους και μούχλα στο μπάνιο.
Ψαρομεζές στο Ζύγι 24 ευρώ έκαστος.
Μπαρ σε παραλία της Λάρνακας χρέωσε και τον πάγο. Στα 20 σεντ το κόστος για 3 παγάκια.
Δύο φραπέ κι ένα νερό 11,20 ευρώ.
Εταιρία ενοικίασης ποδηλάτων θαλάσσης έδιωξε λουόμενους για να απλώσει τα ποδηλατάκια της.
Παραλιακό κλαμπ της Λεμεσού ζήτησε 5 ευρώ για ένα μικρό μπουκάλι νερό και μάλιστα χωρίς απόδειξη.
Αξίζει πάντως να πούμε πως εκεί έξω πολλές επιχειρήσεις προσφέρουν άριστο προιόν με τέλεια εξυπηρέτηση και σε τιμές φυσιολογικές. Οπότε όλα είναι τελικά θέμα επιλογών. Φροντίστε να κάνετε τη σωστή.