Απόλλων έτοιμος για τίτλο

Ποδαρικό με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα έκανε ο Απόλλωνας που κέρδισε 3-0 τη Νέα Σαλαμίνα με τέρματα των Γκιέ (6’), Ζοάο Πέδρο (7’) και Άλεξ Ντα Σίλβα (92’). Δύο δοκάτια είχε η λεμεσιανή ομάδα με τους Μπεντόγια και Παπουλή, ενώ η Σαλαμίνα τελείωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Φροξυλιά στο 89'. 
 
Καθάρισε από νωρίς 
Οι «γαλάζιοι» της Λεμεσού έδειξαν με το «καλημέρα» ποιος είναι το αφεντικό και στο 2’ είχαν δοκάρι με τον Μπεντόγια. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Άλεξ Ντα Σίλβα εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μπεμπέ και με κάθετη πάσα έβγαλε τετ-α-τετ τον Γκιέ ο οποίος πλάσαρε τον Βεσελόφσκι και έδωσε προβάδισμα στον Απόλλωνα.
 
Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο Ζοάο Πέδρο πρόλαβε τον Βεσελόφσκι, ο οποίος καθυστέρησε να διώξει την μπάλα, η οποία κτύπησε στο πόδι του Πορτογάλου και κατέληξε στα δίκτυα.
Έύκολη διαχείριση
Η συνέχεια του αγώνα βρήκε τη Σαλαμίνα να έχει εδαφική υπεροχή, χωρίς όμως να φτάσει απειλητικά στην εστία του Βάλε. Στην επανάληψη ο Απόλλωνας έχασε ευκαιρίες με τους Παπουλή, Γκιέ και Μπεντόγια να πετύχει τρίτο τέρμα, το οποίο ήρθε τελικά στις καθυστερήσεις με τον Άλεξ Ντα Σίλβα. 
 
ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Βεσελόφσκι, Μπεμπέ (46'Αμπελάιρας), Πεδρίτο (61'Κολοκούδιας), Τζούρτζουριτς, Μακρίεφ, Μάτσι (68'Φροξυλιάς), Σκοπελίτης, Γκράσι, Τσαμπούρης, Τσίνα, Τσιγκουίνι.
 
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Βάλε, Λόπες, Σακέτι, Ντα Σίλβα, Μπεντόγια (86'Κυριάκου), Πέδρο, Ρομπέρζ, Παπουλής, Βινίσιους, Βασιλείου, Γκιέ (81'Πίττας).
 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπεμπέ, Μάτσι, Γκράσι, Τσιγκουίνι - Βινίσιους, Βασιλείου.
 
ΚΟΚΚΙΝΗ: Φροξυλιάς.
 
Περισσότερα σε λίγο...