Για τρίτη συνεχόμενη νύχτα μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια

Για τρίτη συνεχόμενη νύχτα χθες οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν σκληρή μάχη με τις φλόγες στην βόρεια Εύβοια όπου η καταστροφική πυρκαγιά μαίνεται από το Σάββατο το μεσημέρι.
 

Το δυτικό μέτωπο προς την Λίμνη είχε τεθεί υπό έλεγχο αργά το βράδυ της Δευτέρας, όμως εκτός ελέγχου παρέμεναν το μέτωπο νοτιότερα προς το όρος Καντήλι αλλά και ανατολικά προς την Μονή Γαλατάκη από την οποία οι φλόγες πέρασαν «ξυστά». Οι 40 καλόγριες της Μονής έχουν απομακρυνθεί από την Κυριακή.


Πυρετωδώς εργάζονταν συνεργεία της Πυροσβεστικής αλλά και των ΟΤΑ, όπως και στρατιώτες, προκειμένου να δημιουργήσουν δύο νέες αντιπυρικές ζώνες σε μια προσπάθεια να μην «περάσει» η φωτιά στο χωριό Τρούπι στους πρόποδες του βουνού.
 
Από τις 6 το πρωί της Δευτέρας είχαν ξεκινήσει οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα, τα οποία μετά από την άφιξη ενισχύσεων, καταμετρούνται σε έξι ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη. Οι ρίψεις συνεχίστηκαν μέχρι την δύση του ηλίου. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και 140 πυροσβέστες με 58 οχήματα, 74 άτομα πεζοπόρου τμήματος, 30 στρατιώτες, 27 υδροφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά) και 12 χωματουργικά μηχανήματα.


Η περιοχή της Λίμνης Ευβοίας κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να ενισχυθεί η παροχή άμεσης βοήθειας για την αποκατάσταση των ζημιών από την πύρινη λαίλαπα.
 
Από την Πυροσβεστική η εκτίμηση, αργά τη Δευτέρα, ήταν ότι η κατάσταση είναι κάπως βελτιωμένη σε σχέση με την Κυριακή, όμως, παραμένει δύσκολη και χρειάζεται πολλή δουλειά.


Για υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών και όλων των εμπλεκομένων στην προσπάθεια κατάσβεσης έκανε λόγο ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο οποίος μετέβη τη Δευτέρα στην Λίμνη Ευβοίας.


Ο κ. Τόσκας σημείωσε ότι έχει προκληθεί τεράστια οικολογική καταστροφή τονίζοντας ότι στόχος είναι να «περιοριστεί σε ό,τι έχει καταστρέψει μέχρι τώρα».
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ η στιγμή που η Μαρινέλλα καταρρέει στη σκηνή του Ηρωδείου
«Κανείς δεν ξέρει αν οργανώνουν την μοιραία επίθεση»-Κραυγή αγωνίας από τον πατέρα της 14χρονης στη Γλυφάδα
«Νόμιμα πήρα το παιδί» υποστήριξε ο παλαιοχριστιανός της Κορινθίας για την αρπαγή του νεογέννητου
Αδέσποτο σκυλί επιτέθηκε σε 2χρονο στην Λαμία-Τον έσωσε η γιαγιά του που δέχθηκε δάγκωμα
Αποπειράθηκε να βιάσει την 11χρονη ανιψιά του υπό την απειλή μαχαιριού στο Αίγιο
Δύο 17χρονοι επιτέθηκαν σε 12χρονο στην Ερμιόνη και τον ξύρισαν με φαλτσέτα
Αρχές 2025 το Αν. Συμβούλιο Συνεργασίας, αποφάσισαν Μητσοτάκης-Ερντογάν
Πλήρης αποφυγή επισκέψεων στον Λίβανο η οδηγία του ελληνικού ΥΠΕΞ
Μπούκαρε στο νοσοκομείο, άρπαξε το νεογέννητο και τη γυναίκα του και εξαφανίστηκε ο παλαιοχριστιανός
Συγκλονίζει ο πατέρας 16χρονου που ξυλοκοπήθηκε στην Ελλάδα-«Τον χτυπούσαν με σίδερο στο κεφάλι»