Κετσπάγια ακτινογραφεί Ανανίτζε!

Με τρία τέρματα, δύο εκ των οποίων εξαίρετα σε δημιουργία κι εκτέλεση), στα πρώτα δύο επίσημα παιχνίδια της ομάδας του στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ο Γιάνο Ανανίτζε της Σπαρτάκ Μόσχας έχει στρέψει πάνω του όλους τους προβολείς της δημοσιότητας στη Ρωσία.
Ο 24χρονος Γεωργιανός δείχνει να ευρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους πονοκεφάλους για τον Ιμανόλ Ιντιάκεθ και την άμυνα της ΑΕΚ εν όψει του μεθαυριανού επαναληπτικού για τον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.
Μεταξύ αυτών που είχαν διακρίνει από νωρίς τις αρετές του Ανανίτζε και ποντάρει συνειδητά σε αυτόν συμπεριλαμβάνεται ο Τιμούρ Κετσπάγια. Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Γεωργίας κλήθηκε να σχολιάσει την πρόοδο του πάλαι ποτέ ποδοσφαιριστή του.
«Έχει έρθει η ώρα να αποδείξει την αξία του. Κατά τη γνώμη μου, μετά από μια μακρά περίοδο αναμονής. Στην εθνική ήταν στην πρώτη ομάδα σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια. Ίσως να έχει παίξει περισσότερο με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα απ ό,τι με τη Σπαρτάκ (γελάει). Είναι πολύ καλό παιδί. Εξαίρετος χαρακτήρας. Αγαπά το ποδόσφαιρο. Περίμενα εδώ και καιρό αυτήν τη στιγμή. Και είναι σπουδαία υπόθεση για τη Σπαρτάκ. Πρέπει να πιστέψει στον Ανανίτζε και να του δώσει την ευκαιρία. Ελπίζω ο προπονητής να βασίζεται απόλυτα πάνω του και τότε η σεζόν θα εξελιχθεί επιτυχημένα για τον Γιάνο», εκτίμησε ο νυν τεχνικός της ΑΕΚ Αθηνών.
«Μπορεί να παίξει ως δεξιός και ως αριστερός εξτρέμ, αλλά η θέση του είναι το δέκα. Πίσω από τον κεντρικό επιθετικό. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο στην ομάδα να υπάρχουν παίκτες που να τον ξελαφρώνουν από τα πλείστα αμυντικά του καθήκοντα, ώστε να φυλά ενέργεια για την επίθεση. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, φυσικά, αυτό δεν συμβαίνει, κάθε παίκτες πρέπει να μετέχει στην ανασταλτική λειτουργία. Αλλά ο Γιάνο είναι πολύ καλύτερος, όταν η ομάδα επιτίθεται», συμπλήρωσε ο Κετσπάγια.