Σάστισε με τα περί καλπονοθείας από το Υπουργείο Παιδείας ο Άντρος

Στον πόλεμο που ξέσπασε τις τελευταίες μέρες με τις μαθητικές εκλογές μετά το πόρισμα της Επιτρόπου Διοικήσεως έλαβε θέση και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Ο Άντρος Κυπριανού με ανάρτηση του στο twitter αναφέρει:

Το χρονικό των «αμαρτωλών» εκλογών

Όλα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2015 όταν στις μαθητικές εκλογές της ΠΣΕΜ της Παγκύπριας Οργάνωσης των Μαθητών οι υποψήφιοι της ΜΑΚΙ (υπάγεται στη ΝΕΔΗΣΥ) και της ΠΕΟΜ (νεολαία ΕΔΟΝ) ισοψήφησαν με πέντε ψήφους έκαστος.

Ο υποψήφιος της ΜΑΚΙ Μάριος Προκοπίου προχώρησε σε ένσταση υποστηρίζοντας πως τα δύο ψηφοδέλτια που στήριζαν την ανθυποψήφια του της ΕΔΟΝ Χριστίνα Στεφανη, ήταν γραμμένα με πεζά γράμματα και όχι κεφαλαία όπως είχε συμφωνηθεί προηγουμένως.

Ο Διευθυντής του Συντονιστικού Σχολείου συμφώνησε με την ένσταση και αντί να προχωρήσει σε διαδικασία κλήρωσης μετά την ισοψηφία προχώρησε σε ανακήρυξη του Μάριου Προκοπίου στην προεδρία. Οι πέντε μαθητές της ΠΕΟΜ υπέβαλαν ένσταση η οποία απορρίφθηκε και κατέφυγαν στην Επίτροπο Διοικήσεως για να δικαιωθούν.

Το πόρισμα της Επιτρόπου

Σύμφωνα με την επίτροπο ο Διευθυντής του Συντονιστικού λειτούργησε κατά παράβαση των κανονισμών αφού αντί να πραγματοποιήσει κλήρωση ανάμεσα στους δύο υποψηφίους προχώρησε στην ανακήρυξη του Μάριου Προκοπίου.

Μάλιστα σαν να μην έφτανε αυτό, η Επίτροπος καταγγέλλει το συντονιστή πως ήταν αυτός που προέτρεψε την νεολαία της ΜΑΚΙ να υποβάλει ένσταση για τα πεζά γράμματα κάτι όμως που δεν αναγράφεται σε κανένα κανονισμό.

Επιπρόσθετα σύμφωνα με την Επίτροπο η Εφορευτική επιτροπή μέτησε ως έγκυρα τα δύο ψηφοδέλτια με τα πεζά γράμματα όμως ο Διευθυντής του Συντονιστικού σχολείο υποστήριξε πως ήταν άκυρα και πως η δική του ψήφος μετρά ως διπλή.

Καμία απάντηση από το Υπουργείο

Η Επίτροπος Διοικήσεως κατά το στάδιο διερεύνησης της υπόθεσης ζήτησε τον αντίλογο του Υπουργείου Παιδείας στην καταγγελία της ΠΕΟΜ χωρίς ωστόσο να πάρει καμία απολύτως απάντηση και τεκμηρίωση.

Στην έκθεση της η Επίτροπος καταλήγει στο συμπέρασμα πως η στάση του Διευθυντή του Συντονιστικού Σχολείου ήταν παρεμβατική.

Τήρησε κατά γράμμα τους νόμους

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει πως οι νόμοι τηρήθηκαν κατά γράμμα ενώ δηλώνει πως συμφωνεί με τις διαπιστώσεις της Επιτρόπου ως προς τις αδυναμίες που υπάρχουν στους υφιστάμενους κανονισμούς για τις μαθητικές εκλογές και ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για αποφυγή ανάλογων μελλοντικών περιστατικών.
  

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε στήριξη αθλητών Ολυμπιακών/Παραολυμπιακών Αγώνων ο ΠτΔ
Εξέφρασε έντονη προσήλωση για λύση ο ΠτΔ-«Διασφαλίζεται η προοπτική της Κύπρου με επίλυση Κυπριακού»
Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών