Υποβόσκει η υπαρξιακή πάλη εντός του ΔΗΣΥ για το Κυπριακό

Με το προσεχές φθινόπωρο να προσλαμβάνει κομβικής σημασίας χαρακτήρα όσον αφορά το μέλλον των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, προβληματισμό σε στελέχη του ΔΗΣΥ προκαλεί η αναδυόμενη δημόσια συζήτηση-αντιπαράθεση αξιωματούχων ή μελών του κόμματος με φόντο το εθνικό μας πρόβλημα.
Πρόκειται για φαινόμενο που τείνει να καταστεί «επικίνδυνα» συχνό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημιουργώντας ιδιαίτερα αλγεινές εντυπώσεις ακόμη και ανάμεσα σε υποστηρικτές της παράταξης. Και μολονότι σε ηγετικό επίπεδο το φαινόμενο αυτό επιχειρείται να μένει στα μαλακά, σε καμία περίπτωση δεν περνά απαρατήρητο.
Όπως υποδείκνυε στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΟΝLINE αξιωματούχος του ΔΗΣΥ, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως οι συχνοί-πυκνοί αυτοί δημόσιοι διαξιφισμοί πλήττουν την εικόνα του κόμματος και εγείρουν τεράστια ερωτηματικά ως προς το τι θα γίνει σε περίπτωση που οι εξελίξεις στο Κυπριακό είναι τέτοιες, που επιτάσσουν τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων από το κόμμα…
Μάλιστα, ο ίδιος αξιωματούχος του ΔΗΣΥ, δεν απέκρυβε κάτι που μπορεί επισήμως η Πινδάρου να μην παραδέχεται, αλλά για τους γνώστες του παρασκηνίου αποτελεί κοινό μυστικό. «Οι δημόσιες αυτές αντιπαραθέσεις», υποδείκνυε άκρως χαρακτηριστικά, «ίσως και ν’ αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου μιας εσωτερικής υπαρξιακής πάλης του ΔΗΣΥ γύρω από το εθνικό μας πρόβλημα». Για να εξηγήσει συναφώς πως, καλώς ή κακώς, εντός του ΔΗΣΥ παραμένουν ευδιάκριτες οι διαφορετικές σχολές σκέψης για το Κυπριακό.
«Από την μια η προσέγγιση της λύσης το συντομότερο δυνατό και της αποδοχής της πραγματικότητας πως εάν θέλουμε λύση θα πρέπει να συμβιβαστούμε με την ιδέα πως η λύση αυτή δεν θα είναι η ευκταία. Ενώ από την άλλη, η προσέγγιση για μια πιο διεκδικητική πολιτική, η προσέγγιση των στελεχών του ΔΗΣΥ εκείνων, τα οποία θεωρούν πως ο προσανατολισμός του κόμματος στο Κυπριακό την τελευταία δεκαετία έχει χαθεί». Ερωτηθείς για το πώς η ηγεσία του κόμματος αντιμετωπίζει ή σκοπεύει να χειριστεί την προς το παρόν ελεγχόμενη μεν, εκδηλωθείσα δε υποβόσκουσα εσωστρέφεια σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο ίδιος αξιωματούχος του ΔΗΣΥ υπογράμμιζε πως τουλάχιστον επί του παρόντος υπάρχει το περιθώριο να εντάσσεται στο πλαίσιο της πολυφωνίας και του πλουραλισμού απόψεων που διέπει τη λειτουργία της παράταξης. «Απ’ εκεί και πέρα», επισήμαινε, «να μην ξεχνάμε την απόφαση για πραγματοποίηση Παγκύπριου Ιδεολογικοπολιτικού-Καταστατικού Συνεδρίου στις αρχές του νέου χρόνου, όπου και θα συζητηθούν τα πάντα…».
Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί, πως σε συνέντευξή του στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΟΝLINE, που δημοσιεύθηκε το περασμένο Σάββατο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης, ο οποίος μαζί με τον Χρίστο Τριανταφυλλίδη και τον Χρίστο Ρότσα υπήρξαν το τελευταίο διάστημα εκ των πρωταγωνιστών των διαδικτυακών συναγερμικών αψιμαχιών με φόντο το Κυπριακό, απέρριπτε κατηγορηματικά τα περί ύπαρξης «συνιστωσών» στο κόμμα του, αναφορικά με την εθνική μας υπόθεση.  
Εξάλλου, σε μια παράλληλη εξέλιξη, αίσθηση ανάμεσα σε στελέχη του ΔΗΣΥ προκάλεσε, τόσο ως γεγονός όσο και από απόψεως περιεχομένου, ο επιμνημόσυνος λόγος του προέδρου του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου στο ετήσιο μνημόσυνο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ, την περασμένη Κυριακή.

Δειτε Επισης

Στεφάνου: Λιασή και Ακανσόι έκαναν την τραγωδία μάχη κατά του εθνικισμού
Διαχειρίσιμο το γεωπολιτικό ρίσκο για GSI, σαφής στήριξη από ΗΠΑ-Τι συζήτησαν οι δύο Υπουργοί
Τρεις Κύπριοι Ευρωβουλευτές υπέρ της έγκρισης της νέας Κομισιόν και τρεις κατά
Tο ενδεχόμενο πρόωρων «εκλογών» στηρίζει και ο Αρικλί στα κατεχόμενα
Ένα βήμα πιο κοντά στο visa waiver από τις ΗΠΑ η Κύπρος
Ο απολογισμός της Βουλής-Εξέτασε 203 νομοσχέδια και 64 προτάσεις νόμου η Ολομέλεια
Οι αντιπρόεδροι του Volt ανακοίνωσαν ότι διεκδικούν την προεδρία του κόμματος
Πιάνουν δουλειά οι νέοι «υπουργοί» της ΕΕ-Πώς χωρίστηκαν οι αρμοδιότητες στην Επιτροπή
Με Μνημόνια σφράγισαν την τριμερή συνεργασία Κύπρος-Ελλάδα-Ιορδανία
Η Κύπρος καλωσορίζει συμφωνία Ισραήλ-Λιβάνου για κατάπαυση πυρός