«Πόλεμος» ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ για το αεροδρόμιο Τύμπου

Κόκκινο χτύπησε η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, με αφορμή χθεσινές δηλώσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου, στον απόηχο του αιτήματος του ΔΗΚΟ για επιβολή διοικητικών κυρώσεων σε αεροπορικές εταιρείες και επιβάτες που χρησιμοποιούν το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.
 
«Η πρόκληση έχει όρια»  δήλωσε χθες ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, τονίζοντας πως ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν δέχεται μαθήματα πατριωτισμού.  «Όσοι με τόσο πατριωτισμό χθες έβγαλαν αυτές τις πύρινες ανακοινώσεις είναι καλό να θυμηθούν επί ποίας διακυβέρνησης πάρθηκε η απόφαση ότι εάν κάποιος εισέρχεται σε παράνομο αεροδρόμιο στην Κύπρο, θα μπορεί να διέρχεται διαμέσου της πράσινης γραμμής, χωρίς να συλλαμβάνεται» ή ότι «κάποιος Ευρωπαίος πολίτης, που είναι στις ελεύθερες περιοχές, διερχόμενος από την πράσινη γραμμή, μπορεί να ταξιδέψει από παράνομο αεροδρόμιο χωρίς να συλλαμβάνεται», είχε επισημάνει ο Πρόεδρος του ΔΗΥ.
 
«Κεραυνοί» από ΔΗΚΟ
Άμεση ήταν η αντίδραση σήμερα του ΔΗΚΟ, το οποίο κατηγόρησε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ ότι ψεύδεται και ότι με ανεύθυνες τοποθετήσεις βοηθά της τουρκική προπαγάνδα. «Ο κανονισμός της πράσινης γραμμής αφορά την διακίνηση προϊόντων εντός της Κυπριακής Δημοκρατίας και όχι την παράνομη είσοδο στη Δημοκρατία. Τέτοιες ανεύθυνες τοποθετήσεις απλά βοηθούν την προπαγάνδα και τις τουρκικές επιδιώξεις», σημειώνει το ΔΗΚΟ/
«Είναι εξάλλου προσφιλής μέθοδος του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ, να επικαλούνται ψευδώς τον Τάσσο Παπαδόπουλο, όποτε τους υποδεικνύουμε την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής τους», πρόσθεσε.
 
Εγείρει μάλιστα τα εξής ερωτήματα, στον απόηχο των δηλώσεων Αβέρωφ Νεοφύτου.
 
1.    Γιατί τότε οι κυρώσεις για το αεροδρόμιο της Τύμπου βρίσκονται στον κατάλογο των Μέτρων που ετοίμασε το Υπουργείο Εξωτερικών και ο Ιωάννης Κασουλίδης μετά τις παραβιάσεις του «Μπαρμπάρος»;
2.    Γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ζητήσει από την Κυπριακή Δημοκρατία να εφαρμόσει το ευρωπαϊκό κεκτημένο σε ότι αφορά το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου και να επιβάλει κυρώσεις; Εκείνοι δεν γνωρίζουν τον κανονισμό της πράσινης γραμμής;
3.    Γιατί αντί να μας απαντήσει η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εξωτερικών απάντησε ο ΔΗΣΥ;
 
«Αντί ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ να επικαλείται αλά καρτ και αποσπασματικά άλλες αποφάσεις, για άλλα θέματα και αντί να εξοργίζεται χωρίς ιδιαίτερο λόγο, καλό θα ήταν να απαντήσει: Συμφωνεί ή διαφωνεί με την τεκμηριωμένη και εφαρμόσιμη πρόταση των αρμοδίων τεχνοκρατών του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, για εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου και επιβολή διοικητικών κυρώσεων σε αεροπορικές εταιρίες και επιβάτες που χρησιμοποιούν το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου;», καταλήγει το ΔΗΚΟ.

Στην αντεπίθεση ο ΔΗΣΥ
Αργά το απόγευμα, ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου, απάντησε με αιχμές στο ΔΗΚΟ. «Τι άραγε έκανε το ΔΗΚΟ όταν ήταν κυβέρνηση γι’αυτά που τώρα φωνάζει;», διερωτήθηκε ο κ. Προδρόμου.
« Το ερώτημα είναι γιατί στα χρόνια που άσκησαν εκείνοι διακυβέρνηση δεν είχαν εφαρμόσει αυτά που τώρα υπονοούν ή εισηγούνται; Γιατί, δηλαδή, δεν έσπευδαν να συλλάβουν όσους χρησιμοποιούσαν το παράνομο κατοχικό αεροδρόμιο για να διακινούνται προς και από την Κύπρο; Εύκολα επιδίδονται σε μεγαλοστομίες, αλλά δεν μπαίνουν και στον κόπο να εξηγήσουν γιατί οι ίδιοι δεν έκαναν αυτά που ζητούν από άλλους να κάνουν», τόνισε ο κ. Προδρόμου.
«Αναμένοντας αυτή την απάντηση, θα επανέλθουμε επί της ουσίας για να εξηγήσουμε ότι δεν είναι ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ που ψεύδεται, αλλά είναι το ΔΗΚΟ που και λάθος κάνει και νομίζει ότι όσο πιο δυνατά φωνάζει τόσο μπορεί να κρύψει το λάθος του», κατέληξε ο Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ.
 
 
 

Δειτε Επισης

Κατήγγειλε την στάση Ερντογάν ο ΠτΔ-«Είμαι έτοιμος να καθίσω σήμερα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων»
Στο βήμα της 79ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Στην ίδια γραμμή πλεύσης Τατάρ και Ερντογάν-«Στην Κύπρο υπάρχουν δύο κράτη και δύο λαοί»
Σφοδρή καταδίκη κομμάτων στις δηλώσεις Ερντογάν για το Κυπριακό
Στη Νέα Υόρκη ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου-Ζήτησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Ανενεργός ο νόμος για Πόθεν Έσχες των δημοσίων υπαλλήλων, μη ξεκάθαρη η λύση-Χωρίς διόδους οι whistleblowers
Σε επενδύσεις στα κατεχόμενα κάλεσε Τουρκο-αμερικανούς επιχειρηματίες ο Τατάρ
Σε πλήρη εγρήγορση για υποδοχή ξένων πολιτών από το Λίβανο η Κυβέρνηση-«Έντονη ανησυχία για κλιμάκωση»
Αθώοι δύο κατηγορούμενοι για βιασμό 24χρονης-Βίντεο γύρισε μπούμερανγκ την υπόθεση, αναξιόπιστη η μάρτυρας
Ξεκαθάρισε τις σκιές για απαγόρευση κινητών η Μιχαηλίδου-Πυρά από ΑΚΕΛ για αποτυχία εφαρμογής νόμων