ΑΠΟΕΛ: Μία πρώτη ματιά στους αντιπάλους στα πλέι οφ

Μετά την πρόκρισή του επί της Ρόσενμποργκ ο ΑΠΟΕΛ άρχισε να σκέφτεται την κλήρωση της ερχόμενης Παρασκευής (05/08), που θα βγάλει τον αντίπαλό του στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.
 
Οι γαλαζοκίτρινοι θα είναι στο γκρουπ των δυνατών. Μέχρις στιγμής από τις ομάδες που είναι στην κατηγορία των πρωταθλητών έχουν προκριθεί πέντε ομάδες συμπεριλαμβανομένου και του ΑΠΟΕΛ. Με τα υφιστάμενα δεδομένα ο ΑΠΟΕΛ και η Βικτόρια Πλζεν είναι στο γκρουπ των δυνατών, ενώ οι Ντιναμό Ζάγκρεπ, Λουντογκόρετς και Νταντάλκ σε αυτό των αδυνάτων.
 
-Η Βικτόρια Πλζεν στο 85’ πήρε την πρόκριση κόντρα στην Καραμπάχ, καθώς η ομάδα του Αζερμπαϊτζάν προηγείτο μέχρι εκείνο το σημείο με 1-0. Οι Τσέχοι ισοφάρισαν και σε συνάρτηση με το 0-0 του πρώτου ματς στην έδρα τους εξασφάλισαν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.
 
-Η Ντιναμό Ζάγκρεπ πήρε νέα νίκη, αυτή τη φορά με 1-0 εκτός έδρας (2-0 το πρώτο ματς) σε βάρος της Ντιναμό Τιφλίδας.
 
- Θύμα έκπληξης από την Νταντάλκ έπεσε η Μπάτε Μπόρισοφ, που δεν προφύλαξε το 1-0 του πρώτου αγώνα χάνοντας στο δεύτερο ματς με 3-0 και έτσι η ιρλανδική ομάδα πήρε την πρόκριση.
 
- Η Λουντογκόρετς μετά το 2-2 στην έδρα της, έφερε το ίδιο αποτέλεσμα και στη ρεβάνς με τον Ερυθρό Αστέρα και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Τελικά, οι Βούλγαροι πήραν το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ με δύο τέρματα στην παράταση.
 
Οι άλλες πέντες
Άλλες πέντε θα ξεκαθαρίσουν την Τετάρτη (09/02). Στο γκρουπ των αδυνάτων θα προστεθούν, εκτός απροόπτου, η Λέγκια και η Κοπεγχάγη. Αμφότερες παίζουν στην έδρα τους στις ρεβάνς με Τρενσί (νίκη 1-0) και Άστρα (1-1) αντίστοιχα.

Στο γκρουπ των δυνατών θα βρεθούν οι Σάλτσμπουργκ, Ολυμπιακός και Σέλτικ εφόσον επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά που τους θέλουν να είναι τα φαβορί στα ζευγάρια τους. Φυσικά, πέραν της Σάλτσπουργκ η οποία κέρδισε εκτός έδρας με 1-0 την Παρτιζάνι Τιράνων, ο Ολυμπιακός έφερε ισοπαλία 0-0 στην έδρα του με την Χάποελ Μπερ Σεβά, ενώ η Σέλτικ έμεινε στο 1-1 με την Αστάνα.
 
Αν τελικά επικρατήσουν κάποια ή όλες οι εκπλήξεις (όπως Χάποελ Μπερ Σεβά ή Αστάνα) τότε θα αλλάξουν κάποιες από τις υποψήφιες αντιπάλους του ΑΠΟΕΛ, καθώς οι προαναφερθέντες θα πάνε στο γκρουπ των αδυνάτων και θα ανεβούν κάποιες άλλες στο γκρουπ των δυνατών.
 
Συνοπτικά το σκηνικό:
 
Ισχυροί
Ολυμπιακός (Ελλάδα) 70.940*
Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) 44.585
Ζάλτσμπουργκ (Αυστρία) 42.520*
Σέλτικ (Σκωτία) 40.460*
ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) 35.935
 
Ανίσχυροι
Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) 28.000*
Ντίναμο Ζάγκρεμπ (Κροατία) 25.775
Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) 25.625
Κοπεγχάγη (Δανία) 24.720*
Ντάνταλκ (Ιρλανδία) 5.750
 
*με αστεράκι οι ομάδες που δεν έχουν προκριθεί