534 μετανάστες διασώθηκαν χθες από το ιταλικό λιμενικό

Το ιταλικό λιμενικό σώμα ανακοίνωσε χθες ότι ανασύρθηκαν πέντε σοροί μεταναστών και διασώθηκαν 534 μετανάστες σε μια σειρά επιχειρήσεων στη Μεσόγειο.
 
Οι μετανάστες αυτοί εντοπίστηκαν σε δύο ντίνγκι και εννιά μικρότερα πλεούμενα, ανέφερε το ιταλικό λιμενικό σώμα σε ανακοίνωσή του, χωρίς να δώσει καμιά λεπτομέρεια για τις αιτίες θανάτου των πέντε από αυτούς.
 
Σκάφη του ιταλικού και του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού, όπως και τέσσερα πλοία οργανώσεων αρωγής, συμμετείχαν στις αποστολές διάσωσης.
 
Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) τα οποία δημοσιοποιήθηκαν την 9η Αυγούστου, 100.244 μετανάστες έχουν φθάσει στην Ιταλία δια θαλάσσης μέχρι στιγμής φέτος, πολλοί από τους οποίους αναχώρησαν από τη Λιβύη.
 
Εκτιμάται ότι 2.742 άνδρες, γυναίκες και παιδιά πέθαναν προσπαθώντας να φθάσουν στις ιταλικές ακτές την ίδια περίοδο.
 
Η Ιταλία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της κρίσης των προσφύγων και των μεταναστών με την οποία ήλθε αντιμέτωπη η Ευρώπη τα τελευταία τρία χρόνια, καθώς πάνω από 400.000 άνθρωποι έχουν φθάσει στην ιταλική επικράτεια αναχωρώντας από τις ακτές χωρών της βόρειας Αφρικής από τις αρχές του 2014.
 

Δειτε Επισης

Η Μοσάντ επιβεβαιώνει ότι ο Χαμενεΐ είναι ζωντανός
ΒΙΝΤΕΟ: Επιβάτες εγκατέλειψαν το αεροσκάφος από τα φτερά στη Μαγιόρκα-«Λάθος συναγερμός»
Στα 27 τα αγνοούμενα κορίτσια στο Τέξας-Οι τραγικές ιστορίες των θυμάτων
Άνοιξε ο Σηκουάνας για δημόσιο κολύμπι για πρώτη φορά μετά από έναν αιώνα (pics)
Ασύλληπτη τραγωδία στο Τέξας-Νεκρή εννιάχρονη που ήταν στην κατασκήνωση, αγνοούνται άλλα 19 παιδιά
Ζητά διερεύνηση για την πυρκαγιά σε βαν με εθνοφρουρούς ο Δίπλαρος-«Μετέφερε περισσότερους από το όριο»
ΒΙΝΤΕΟ: Πανικός σε πτήση στη Μαγιόρκα, πήρε φωτιά το αεροσκάφος-Στους 18 οι τραυματίες
Απεγνωσμένες προσπάθειες να βρεθούν 20 κοριτσάκια που χάθηκαν από κατασκήνωση στο Τέξας
Εξελίξεις τις επόμενες ημέρες για την έφεση Τυχικού-Αρχίζει η διαδικασία στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
Μαραθώνια δικαστική διαδικασία για βαρυποινίτη και επιχειρηματία-Εκτός κάδρου τα ναρκωτικά, «δεν επιβεβαιώθηκε η παροχή προστασίας»