Τον λένε Ομράν και μες την παιδική του αθωότητα δεν είχε ιδέα τι συνέβαινε

Από την Πέμπτη ο 5χρονος Omran Daqneesh αποτελεί το σύμβολο της καθημερινής τραγωδίας στη Συρία, όπως πριν από μερικούς μήνες ο μικρός Αϊλάν είχε γίνει το σύμβολο της τραγωδίας των χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη κάτω από αντίξοες πολλές φορές συνθήκες.

 
Σκονισμένος και ματωμένος στο ασθενοφόρο όπου οδηγήθηκε μετά τον βομβαρδισμό του σπιτιού του ο 5χρονος δεν αντιδρά.


«Έχω δει τόσα πολλά παιδιά να σώζωνται από τα συντρίμμια αλλά αυτό το παιδί με την αθωότητά του, δεν είχε ιδέα τι συνέβαινε» λέει ο Mustafa al-Sarout, ο άνθρωπος που αποτύπωσε το συγκλονιστικό αυτό φωτογραφικό καρέ.
 
«Έβαλε το χέρι του στο πρόσωπό του και είδε το αίμα. Δεν ήξερε τι του είχε συμβεί. Έχω φωτογραφίσει πολλούς βομβαρδισμούς στο Χαλέπι αλλά το πρόσωπό του "έλεγε" τόσα πολλά, με το αίμα ανακατεμένο με τη σκόνη σε αυτή την ηλικία» προσθέτει ο φωτογράφος.

 



Εντυπωσιασμένος από την εικόνα του 5χρονου ήταν και ο γιατρός που του παρείχε τις πρώτες βοήθειες. «Όταν ήρθε στο νοσοκομείο ήταν σε κατάσταση απόλυτου σοκ. Ήταν φοβισμένος και σοκαρισμενος. Πριν από λίγα λεπτά καθόταν στο σπίτι, ίσως και να κοιμόταν. Και ξαφνικά το σπίτι έπεσε στο κεφάλι του. Όταν τον φροντίζαμε δεν έκλαιγε, δεν ούρλιαζε, ήταν απλά σε κατάσταση σοκ».
 
Ο Sarout πάντως δηλώνει εντυπωσιασμένος από την απείχιση της εικόνας που κατέγραψε καθώς, όπως λέει, η εικόνα νεκρών ή τραυματισμένων παιδιών είναι δυστυχώς καθημερινότητα στη Συρία. «Οι βομβαρδισμοί με θύματα παιδιά είναι μια καθημερινή πραγματικότητα στη Συρία. Ρωσία και Συρία βομβαρδίζουν κατά σειρά στο Χαλέπι. Αυτό το παιδί αντιπροσωπεύει τα εκατομμύρια των παιδιών στις πόλεις της Συρίας» προσθέτει ο Σύρος φωτογράφος

Πηγή: protothema

Δειτε Επισης

Η Μοσάντ επιβεβαιώνει ότι ο Χαμενεΐ είναι ζωντανός
ΒΙΝΤΕΟ: Επιβάτες εγκατέλειψαν το αεροσκάφος από τα φτερά στη Μαγιόρκα-«Λάθος συναγερμός»
Στα 27 τα αγνοούμενα κορίτσια στο Τέξας-Οι τραγικές ιστορίες των θυμάτων
Άνοιξε ο Σηκουάνας για δημόσιο κολύμπι για πρώτη φορά μετά από έναν αιώνα (pics)
Ασύλληπτη τραγωδία στο Τέξας-Νεκρή εννιάχρονη που ήταν στην κατασκήνωση, αγνοούνται άλλα 19 παιδιά
ΒΙΝΤΕΟ: Πανικός σε πτήση στη Μαγιόρκα, πήρε φωτιά το αεροσκάφος-Στους 18 οι τραυματίες
Απεγνωσμένες προσπάθειες να βρεθούν 20 κοριτσάκια που χάθηκαν από κατασκήνωση στο Τέξας
Εύθραυστη η εκεχειρία στη Γάζα-«Η συνέχιση του πολέμου εξυπηρετεί τόσο το Ισραήλ όσο και τη Χαμάς»
Απόπειρα εμπρησμού σε συναγωγή στη Μελβούρνη-Αναζητείται ένας ύποπτος
Φονικές πλημμύρες στο Τέξας-Στους 24 οι νεκροί, αγωνία για κορίτσια που ήταν σε κατασκήνωση και αγνοούνται