Δεν είναι χαμένη από χέρι η ΑΕΚ...

Η ΑΕΚ παρουσιάστηκε ανέλπιστα με κακό αγωνιστικό πρόσωπο κόντρα στην Σλόβαν Λίμπερετς, ενώ το πιθανότερο έπιασε εξ απροόπτου και η Σλόβαν Λίμπερετς.
 
Οι Τσέχοι απέδειξαν ότι δεν είναι εύκολος αντίπαλος και ότι η ΑΕΚ δεν αποτελεί το φαβορί του ζευγαριού όπως πιθανόν να συμπέραναν κάποιοι μετά το άκουσμα της κλήρωσης.
 
Η εντύπωση αυτή μπορεί να δημιουργήθηκε από το γεγονός ότι θεωρητικά η Σπαρτάκ Μόσχας, προηγούμενη αντίπαλος της ΑΕΚ στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, είναι πιο υπολογίσιμος αντίπαλος από την Σλόβαν.
 
Όπως και να έχει, η ΑΕΚ μετά το 1-0 στην Κύπρο χρειάζεται την εκτός έδρας υπέρβαση, κόντρα σε μία ομάδα που στην περσινή χρονιά σε 15 αγώνες του τσεχικού πρωταθλήματος στην έδρα της είχε απώλειες σε τρεις αγώνες (δύο ισοπαλίες, μία ήττα).
 
Δεν είναι χαμένη από χέρι η ομάδα της Λάρνακας. Άλλωστε, στη φετινή πορεία της στα προκριματικά δεν έχασε από κανένα σε εκτός έδρας ματς, αντιθέτως κέρδισε και τις τρεις αντιπάλους της (Φολγκόρε, Κλίφτονβιλ, Σπαρτάκ Μόσχας).
 
Για να το πετύχει και αυτή τη φορά θα πρέπει να μπορέσει να αλλάξει άρδην τα δεδομένα στη ρεβάνς. Έχοντας, πλέον, εικόνα από την Σλόβαν, θεωρούμε ότι θα περιοριστούν καλύτερα τα ατού της αντιπάλου, που έδειξε ότι έχει καλά στοιχεία στην επιθετική της ανάπτυξη, όμως υστερεί στην αμυντική λειτουργία – η ΑΕΚ έφυγε 2-3 φορές στην πλάτη της άμυνας στα αρχικά στάδια του αγώνα.
 
Επιπλέον, η ΑΕΚ δεν μπορεί να κάνει άλλο ένα άσχημο παιχνίδι όπως στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Οι Λαρνακείς παρουσιάστηκαν αδικαιολόγητα αρκετά νευρικοί, κάτι που είχε αρνητικό αντίκτυπο και στην προσπάθεια να επιβάλλουν το δικό τους ρυθμό στον αγώνα.
 
Ίσως να συνέτεινε το γεγονός ότι υπήρχαν πολλά παράπονα από τη διαιτησία του αγώνα. Ο Γάλλος διαιτητής Ρουντί Μπουκέ έδειξε επιείκεια προς τους Τσέχους στον πειθαρχικό τομέα, αφού δίνονταν ορθά οι κάρτες σε παίκτες της ΑΕΚ, αλλά αφήνονταν ατιμώρητα σκληρά φάουλ των παικτών της Σλόβαν. Αυτό, όμως, σίγουρα δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία.