Κοντίδης: «Τεράστια επιτυχία για την Κύπρο να έχει 4 Ολυμπιονίκες» (vids)

Πεισμωμένος εμφανίστηκε στις δηλώσεις του μετά την επιστροφή από το Ρίο ο Παύλος Κοντίδης, ο οποίος τόνισε ότι θα δουλέψει ώστε να μπορέσει να επανέλθει στο βάθρο των νικητών στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.
 
Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ Οnline ήταν παρών στο αεροδρόμιο κατά την άφιξή του Κύπριου ιστιοπλόου – μαζί του ήταν και ο γυμναστής Μάριος Γεωργίου.
 
Για την υποδοχή: «Είμαι πάρα πολύ συγκινημένος από την αποδοχή που είχα από τα αγαπημένα μου πρόσωπα και από τα παιδιά του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού, την οικογένειά μου, την κοπέλα και τους φίλους μου. Όλοι αυτοί είναι δίπλα μου ανεξαρτήτως αποτελέσματος και είμαι ευλογημένος να έχω τέτοιους ανθρώπους δίπλα μου».
 
Για το αποτέλεσμα στο Ρίο: «Αυτά τα τέσσερα χρόνια ήταν μία σκληρή προετοιμασία. Είχα στοχεύσει πιο ψηλά, είχα βάλει τον πήχη στο πρώτο σκαλοπάτι. Σίγουρα ένα μετάλλιο θα με ικανοποιούσε. Το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που με ικανοποιεί, είναι μία επιτυχία η 7η θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν είναι κάτι αμελητέο. Θα πεισμώσω περισσότερο και είμαι σίγουρος ότι τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα καταφέρω να βγω στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων».
 
Για τον επόμενο στόχο: «Αυτή τη στιγμή θα ξεκουραστούμε και να κάνουμε ένα απολογισμό για το τι πετύχαμε αυτά τα τέσσερα χρόνια. Τι θα μπορούσε να διορθωθεί ή να γίνει καλύτερα, ούτως ώστε να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι».

 
Μήνυμα: «Να δώσω τα συγχαρητήρια μου σε όλη την κυπριακή Ολυμπιακή ομάδα και ειδικά στον στίβο γιατί κάποιοι αθλητές υπέρβαλαν εαυτόν. Όπως ο Μίλαν Τραΐκοβιτς, ο οποίος έκανε παγκύπριο ρεκόρ και πήρε την 7η θέση. Όπως και οι άλτες μας οι Κυριάκος Ιωάννου, Δημήτρης Χονδροκούκης και ο Απόστολος Παρέλλης. Είμαστε οι τέσσερις Ολυμπιονίκες, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την Κύπρο. Είναι μεγάλη επιτυχία. Το μετάλλιο δεν ήρθε, αλλά η ποιότητα στον Αθλητισμό υπάρχει. Οι σκοπευτές μας είναι απογοητευμένοι γιατί μπορούσαν καλύτερα, όμως και αυτοί οι θέσεις τους είναι μπροστά. Φαίνεται ότι ο αθλητισμός είναι ο καλύτερος πρεσβευτής της Κύπρου στο εξωτερικό γιατί τους Ολυμπιακούς Αγώνες τους έβλεπε όλη η υφήλιος».
 
Για τις συνθήκες στο Ρίο: «Ήταν αυτές που περιμέναμε. Κάναμε προπόνηση εκεί, κάποιες μέρες διαφορετικές από τις άλλες. Έτσι είναι συνεχώς, δεν μπορείς να ξέρεις ακριβώς πως θα είναι οι συνθήκες γιατί εξαρτόμαστε από το περιβάλλον, από τον αέρα, αλλά δεν είχε κάποια μεγάλη έκπληξη».
 
Για τα όσα ακούστηκαν για τα μολυσμένα νερά του Ρίο: «Τα ΜΜΕ μπορεί να το φούσκωσαν λίγο περισσότερο. Υπήρχε βρωμιά στα νερά, αλλά μπορούσαμε να αγωνιστούμε μία χαρά.