Ο λόγος στην Εισαγγελία Εφετών για την έκδοση των 8 Τούρκων

Στην εισαγγελία Εφετών της Αθήνας βρίσκεται από σήμερα η αίτηση και τα δικαιολογητικά για την έκδοση στις αρχές της Τουρκίας των οκτώ εκζητουμένων Τούρκων στρατιωτικών. Το φάκελο με το αίτημα των Τουρκικών αρχών για έκδοση των οκτώ στρατιωτικών διαβίβασε στην εισαγγελία Εφετών το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή του. Πλέον, τον τελικό λόγο για την υπόθεση έχει η εισαγγελία Εφετών.
 
Στο μεταξύ, η τουρκική αστυνομία εξέδωσε εντάλματα σύλληψης σε βάρος 84 πανεπιστημιακών, κυρίως της πόλης Κόνια (Ικόνιο, κεντρική Τουρκία), τους οποίους κατηγορεί για σχέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, που κατηγορείται με τη σειρά του ότι βρίσκεται πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Είκοσι εννέα ύποπτοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σε 17 επαρχίες της χώρας, διευκρίνισε το πρακτορείο.

Ωστόσο οι περισσότεροι από τους υπόπτους εργάζονταν στο πανεπιστήμιο Σελτζούκ του Ικονίου, ο πρώην πρύτανης του οποίου, ο καθηγητής Χακί Γκιοκμπέλ, περιλαμβάνεται στον κατάλογο συλλήψεων που έχουν ανακοινώσει οι εισαγγελείς, προσθέτει το Dogan.

Οι τουρκικές Αρχές έθεσαν σήμερα υπό κράτηση και 29 επιθεωρητές τραπεζών του φορέα εποπτείας των τραπεζών BDDK για "παράτυπες επιθεωρήσεις", όπως μετέδωσε το δίκτυο CNN Turk, αναφερόμενο στο, όπως φαίνεται, πιο πρόσφατο αυτό κύμα συλλήψεων στο οποίο προβαίνουν οι Αρχές στην Τουρκία σε σχέση με το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Οι τουρκικές Αρχές έχουν θέσει μέχρι στιγμής υπό κράτηση περίπου 40.000 ανθρώπους στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγουν μετά το αποτυχημένο αυτό πραξικόπημα, για το οποίο η Άγκυρα επιρρίπτει την ευθύνη τους υποστηρικτές του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ μουσουλμάνου ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος αρνείται αυτήν την κατηγορία.
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Ανησυχία για τα 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος-Ζημιές στη Μονή Σίμωνος Πέτρας
Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος-Ταρακουνήθηκε η Βόρεια Ελλάδα
Σε εξέλιξη οι συνομιλίες για τα γλυπτά του Παρθενώνα-Τα σενάρια περί επικείμενης συμφωνίας
Μητέρα και γιος βρέθηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους σε χωριό των Τρικάλων
Νέο θρίλερ με τη δολοφονία του Γιώργου Καριώτη στη Ρόδο-Συνελήφθη 41χρονος μετά από τρια χρόνια
Ζητούν από ανθρώπους που έχασαν συγγενείς τους στο Μάτι να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας του 2018
Τραγωδία στην Σκιάθο-Νεκρή τουρίστρια ανήμερα των γενεθλίων της
«Δεν μας ζήτησε συγγνώμη ο βοηθός νοσηλευτή»-Ξεσπά ο γιος της 62χρονης που δίνει μάχη για τη ζωή της στο Τζάνειο
Πλήγηκαν πέντε βασικά κέντρα του οργανισμού της 62χρονης που έλαβε λάθος αίμα-Δεν έχει επαφή με το περιβάλλον
Ένοχος για το διπλό φονικό στα Ανώγεια ο Μανώλης Καλομοίρης-Ο πατέρας του το ένα θύμα