Ο λόγος στην Εισαγγελία Εφετών για την έκδοση των 8 Τούρκων

Στην εισαγγελία Εφετών της Αθήνας βρίσκεται από σήμερα η αίτηση και τα δικαιολογητικά για την έκδοση στις αρχές της Τουρκίας των οκτώ εκζητουμένων Τούρκων στρατιωτικών. Το φάκελο με το αίτημα των Τουρκικών αρχών για έκδοση των οκτώ στρατιωτικών διαβίβασε στην εισαγγελία Εφετών το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή του. Πλέον, τον τελικό λόγο για την υπόθεση έχει η εισαγγελία Εφετών.
 
Στο μεταξύ, η τουρκική αστυνομία εξέδωσε εντάλματα σύλληψης σε βάρος 84 πανεπιστημιακών, κυρίως της πόλης Κόνια (Ικόνιο, κεντρική Τουρκία), τους οποίους κατηγορεί για σχέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, που κατηγορείται με τη σειρά του ότι βρίσκεται πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Είκοσι εννέα ύποπτοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σε 17 επαρχίες της χώρας, διευκρίνισε το πρακτορείο.

Ωστόσο οι περισσότεροι από τους υπόπτους εργάζονταν στο πανεπιστήμιο Σελτζούκ του Ικονίου, ο πρώην πρύτανης του οποίου, ο καθηγητής Χακί Γκιοκμπέλ, περιλαμβάνεται στον κατάλογο συλλήψεων που έχουν ανακοινώσει οι εισαγγελείς, προσθέτει το Dogan.

Οι τουρκικές Αρχές έθεσαν σήμερα υπό κράτηση και 29 επιθεωρητές τραπεζών του φορέα εποπτείας των τραπεζών BDDK για "παράτυπες επιθεωρήσεις", όπως μετέδωσε το δίκτυο CNN Turk, αναφερόμενο στο, όπως φαίνεται, πιο πρόσφατο αυτό κύμα συλλήψεων στο οποίο προβαίνουν οι Αρχές στην Τουρκία σε σχέση με το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Οι τουρκικές Αρχές έχουν θέσει μέχρι στιγμής υπό κράτηση περίπου 40.000 ανθρώπους στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγουν μετά το αποτυχημένο αυτό πραξικόπημα, για το οποίο η Άγκυρα επιρρίπτει την ευθύνη τους υποστηρικτές του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ μουσουλμάνου ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος αρνείται αυτήν την κατηγορία.
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Καταδικασμένος για φόνο ήταν ο άνδρας που πυροβόλησαν σε καφετέρια στην Ομόνοια-Νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα
Θύμα ξυλοδαρμού 14χρονη στη Γλυφάδα-Την χτύπησαν, έπεσε λιπόθυμη και προσπάθησαν να τη γδύσουν
Πυροβολισμοί στην Ομόνοια-Ένας τραυματίας
Από ακατάσχετη αιμορραγία ο θάνατος της τουρίστριας στο φαράγγι της Σαμαριάς-Πώς προκλήθηκε
Βρέθηκαν 25 μετανάστες στη βορειοδυτική Σάμο-Εξετάζεται αν συνδέονται με το ναυάγιο
Φρίκη στην Πάτρα-Βρήκαν θαμμένο γατάκι σε τσιμέντο
Προαναγγελία υποψηφιότητας για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ από τον Στέφανο Κασσελάκη-«Είμαι εδώ»
Ναυάγιο με 33 μετανάστες στη Σάμο-Τρεις ανασύρθηκαν νεκροί, δεκάδες οι αγνοούμενοι
Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ-«Οι παγκόσμιες απειλές απαιτούν παγκόσμιες λύσεις»
Συνελήφθη 41χρονος που πριν από 10 χρόνια είχε πυροβολήσει κατά αστυνομικών με καλάσνικοφ κατά τη διάρκεια καταδίωξης