Όλη η Πάφος ένα απέραντο εργοτάξιο (pics)

Με απέραντο εργοτάξιο μοιάζει η Πάφος , καθώς σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται αυτό το διάστημα μεγάλα έργα υποδομής στην πόλη, εν όψει του Paphos 2017, περίοδο κατά την οποία την οποία η πόλη θα  αναλάβει επίσημα  τον τίτλο  της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.
 
Το ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online σας παρουσιάζει τα εφτά μεγαλύτερα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Πάφο, το κόστος  και τον χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσής τους. Πρόκειται για έργα, συνολικού κόστους πέραν των 26 εκ ευρώ και τα οποία φιλοδοξούν να μεταμορφώσουν και να αναζωογονήσουν το ιστορικό κέντρο της πόλης. Τα εν λόγω έργα συγχρηματοδοτούνται από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία, στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020.
 
ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΕΝΝΕΝΤΥ
Ανάπλαση της πλατείας Κέννεντυ και του εμπορικού παραδοσιακού κέντρου αποτελεί  ένα από τα σημαντικότερα έργα της Πάφου, του οποίου η υλοποίηση θα αλλάξει την εικόνα της πόλης. Όπως είχε δηλώσει εξάλλου στο παρελθόν ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνος Φαίδωνος, το εν λόγω έργο  θα συμβάλει στην επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας. Ο προϋπολογισμός του έργου, χωρίς το ΦΠΑ, υπολογίζεται στα €6.600.000. Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2015 και αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Δεκέμβριο του 2016. Σημειώνεται πως το 80% του κόστους θα καταβληθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 
 


ΣΥΝΔΕΣΗ ΠΛΑΤΕΙΩΝ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ ΚΑΙ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ
Ένα επίσης πολύ σημαντικό  έργο, ο προϋπολογισμός του οποίου υπολογίζεται στα €2.7 εκ χωρίς το ΦΠΑ. Οι εργασίες σύνδεσης και ανάδειξης των πλατειών ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2016 και αναμένεται να περατωθούν τον ερχόμενο Οκτώβριο.

 

 
 


ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΜΟΥΤΤΑΛΟΥ
Η Αναδιαμόρφωση και ανάδειξη χώρων στη συνοικία Μουττάλου, αποτελεί έργο συνολικής δαπάνης 2,9 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Οι εργασίες ξεκίνησαν τον περασμένο Φεβρουάριο και ολοκληρώνονται τον Ιανουάριο του 2017, με την έναρξη του Πάφος 2017. Το συγκεκριμένο έργο θα αναβαθμίσει την πόλη, θα αλλάξει την εικόνα της περιοχής και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της, όπως  εκτιμούν οι αρμόδιοι.


ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΑΝΙΟΥ ΤΟΥ ΙΜΠΡΑΗΜ
Η αποκατάσταση του Χανίου του Ιμπραήμ, το οποίο αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα λόγω της παλαιότητάς τους, ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο και αναμένεται να ολοκληρωθεί  τον Δεκέμβριο. Το κόστος του έργου υπολογίζεται στα  €2,5 εκ, χωρίς ΦΠΑ.

 

 
 
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ «ΑΤΤΙΚΟΝ»
Η  αποκατάσταση του πρώην κινηματοθεάτρου " Αττικόν" και η μετατροπή του σε πολυχώρο πολιτισμού και συνεδριακού τουρισμού αποτελεί επίσης ένα από τα σημαντικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη εν όψει του Πάφος 2017. Το έργο ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και βάσει σχεδιασμών, θαολοκληρωθεί το Δεκέμβριο. Το κόστος του, χωρίς τον υπολογισμό του ΦΠΑ, ανέρχεται στα €1,4 εκ. Η αποκατάσταση του «Αττικόν» αναμένεται να φέρει μια δυναμική στο κέντρο της πόλης ως πυρήνα παραγωγής και πολυχώρου φιλοξενίας εκδηλώσεων.
 
 


ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΚΙΔΕΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
Ολοκλήρωση του έργου εντός 10 μηνών προβλέπει το συμβόλαιο για την ανακαίνηση του Μαρκίδειου θεάτρου της Πάφου. Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2016 και αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Φεβρουάριο του 2017. Το κόστος του έργου υπολογίζεται στα  €3,5 εκ, χωρίς να υπολογιστεί το ΦΠΑ.


ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΪΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Πρόκειται για το έβδομο έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Πάφο και το οποίο φιλοδοξεί να αναζωογονήσει την περιοχή, να την αναβαθμίσει αισθητικά και λειτουργικά, και να την καταστήσει πόλο έλξης για ντόπιους κατοίκους  και ξένους επισκέπτες.  Το κόστος του υπολογίζεται στα €2,2 εκ (χωρίς ΦΠΑ), και οι εργασίες, οι οποίες έρχισαν τον Ιούλιο, αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Μάιο του 2017. Βάσει του σχεδιασμού, η σημερινή λαχαναγορά θα κατεδαφιστεί και η νέα που θα δημιουργηθεί θα καλυφθεί με μοντέρνα μεταλλικά σκέπαστρα. Στον πρώτο όροφο του κτιρίου θα δημιουργηθεί εστιατόριο με πανοραμική θέα, ενώ ο υπόλοιπος χώρος θα διαμορφωθεί ως πλατεία, και θα περιλαμβάνει παγκάκια, δεντροφύτευση και άλλο εξοπλισμό με θέα τη θάλασσα.
 

 

Δειτε Επισης

Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Πότε θα τεθεί σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Εντός Οκτωβρίου στο Υπουργικό οι τροποποιήσεις για στεγαστικά σχέδια προσφύγων-Τι αλλάζει
Γραφεία κηδειών ζητούν από ιατρούς να εκδώσουν παράνομα πιστοποιητικά θανάτου επί πληρωμής
Ψάχνει τρόπους να ξεπεράσει τα εμπόδια για το «κτίΖΩ» το ΥΠΕΣ-Οι ευθύνες του δήμου και το plan B
Έτοιμη να δώσει φωνή στους πολίτες μέσω Νόμου η Κυβέρνηση-Online προτάσεις και συλλογή υπογραφών
Επ. Περιβάλλοντος: Δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς ισότητα των φύλων
Υφ. Πολιτισμού: Στέγαση μέρους βιβλίων Ρ. Κατσελλή στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη
Η Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων ΕΕ στη ΓΣ του ΟΗΕ
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση