Το Δίκτυο Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (RAPEX), στην τελευταία γνωστοποίησή του, ενημερώνει τα κράτη μέλη ότι στην Ευρώπη έχει εντοπισθεί και αποσυρθεί καλλυντικό προϊόν με την ονομασία Herbal shampoo BON Bio Organic & Natural Auroville Bylinny Sampon (Τύπος/Αρ. Μοντέλου:MD: May 2014, Use within: Apr 2016, Batch number/ Barcode: Άγνωστο).
Η χώρα που γνωστοποιεί την απόσυρση είναι η Τσεχία και το προϊόν έχει χώρα προέλευσης την Ινδία. Το προϊόν έχει αποσυρθεί λόγω αυξημένου μικροβιακού φορτίου και δεν είναι σύμφωνο με τον νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό για τα Καλλυντικά (EC) No 1223/2009.
`Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση , για συγκεκριμένο προϊόν δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες αναφορικά με τις χώρες εξαγωγής του. Για τον λόγο αυτό οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό του στην αγορά και προτρέπουν το κοινό σε περίπτωση που τυχόν έχει στην κατοχή του το εν λόγω προϊόν να διακόψει τη χρήση του ή σε περίπτωση που εντοπίσει το προϊόν αυτό, να επικοινωνήσει με τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες, στα τηλέφωνα 22-608606 και 22-608663.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πριν 1 λεπτό| ΔΙΕΘΝΗ
Αβέβαιο εάν θα σεβαστεί ο Τραμπ τον νόμο των 60 ημερών για μη εξουσιοδοτημένους πολέμους
Πριν 10 λεπτά| Απόψεις
Μια αναχρονιστική προσέγγιση στον Κυπριακό Ποινικό Κώδικα, το άρθρο 213 - Περιορισμός ως προς το χρόνο του θανάτου
Πριν 27 λεπτά| ΕΛΛΑΔΑ
Το βίντεο-αντίο του Μακρόν στην Αθήνα με την ατάκα για την Τουρκία που σημάδεψε την επίσκεψή του
Πριν 54 λεπτά| ΔΙΕΘΝΗ
Νεκρός σε σαφάρι Αμερικανός εκατομμυριούχος-Τον πάτησαν ελέφαντες ενώ κυνηγούσε σπάνια αντιλόπη
Πριν 1 ώρα| OMADA
Ασταμάτητη η ΑΕΚ Κ17-Επικράτησε με 7-3 της ΕΝΠ με επτά γκολ από τον Αναστασίου
Πριν 1 ώρα| OMADA
Νίκες-ανάσα για Γουέστ Χαμ και Τότεναμ-Αγκαλιά με τα... αστέρια η Λίβερπουλ
Πριν 1 ώρα| ΕΛΛΑΔΑ










