Συλλήψεις και στο Αζερμπαϊτζάν για το πραξικόπημα στην Τουρκία

Οι αρχές του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι συνέλαβαν τέσσερις άνδρες οι οποίοι φέρονται ότι διατηρούσαν δεσμούς με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον ιεροκήρυκα που κατηγορείται από την Άγκυρα ότι ενορχήστρωσε την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για «κατάχρηση εξουσίας» επειδή, ενώ εργάζονταν για μια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας παρείχαν «σε άλλα πρόσωπα» προσωπικές πληροφορίες και το ιστορικό κλήσεων διαφόρων συνδρομητών.

Στην έρευνα που έγινε στο διαμέρισμα του ενός από αυτούς βρέθηκαν «θρησκευτικά αναγνώσματα, δίσκοι, φυλλάδια με ομιλίες του Φετουλάχ Γκιουλέν και άλλα έγγραφα» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία.

Οι τουρκικές αρχές κατηγορούν τον αυτοεξόριστο Γκιουλέν για το αποτυχημένο πραξικόπημα αλλά ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά κάθε ανάμιξή του.

Τον Ιούλιο οι αρχές του Αζερμπαϊτζάν, μιας χώρας που διατηρεί στενές σχέσεις με την Τουρκία, έκλεισαν έναν ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό που ήθελε να μεταδώσει μια συνέντευξη με τον 75χρονο ιεροκήρυκα ώστε «να αποφευχθεί κάθε πρόκληση που θα μπορούσε να βλάψει τη στρατηγική συνεργασία» των δύο χώρων.

  

Δειτε Επισης

Ο Τραμπ επιβεβαίωσε την απομάκρυνση Γουόλτς-Ο Μάρκο Ρούμπιο νέος σύμβουλος εθνικής ασφάλειας
Ο Ζελένσκι χαιρετίζει τη συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα ορυκτά-«Είναι πραγματικά δίκαιη»
Εκατό νεκροί σε δύο μέρες στη Συρία-Για εκστρατεία γενοκτονίας μιλά ο θρησκευτικός ηγέτης των Δρούζων
Μια «αόρατη» μάχη στο Βατικανό: Ποιοι παλεύουν να επιβάλουν έναν πιο «σκληρό» Πάπα
Οι όροι και τα «κενά» στο deal ΗΠΑ - Ουκρανίας για τα ορυκτά - Πόσο επηρεάζεται ο πόλεμος
Αποχωρεί ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ-Έβαλε δημοσιογράφο σε απόρρητη συνομιλία για την Υεμένη
Η επεισοδιακή συνέντευξη Τραμπ στο ABC-Εκνευρίστηκε on air με τον δημοσιογράφο που τον διόρθωσε για fake news
Νέα έκκληση Ζελένσκι να ασκηθεί «ισχυρή πίεση» στη Ρωσία για εκεχειρία
Ξεπέρασαν τις 400 οι συλλήψεις στην Κωνσταντινούπολη από τις συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά
Το πιο τρομακτικό αεροδρόμιο του κόσμου-Oι πιλότοι πρέπει να αποφεύγουν τρένα στον διάδρομο