Ακολουθεί κι η Πάφος τον Δήμο Παραλιμνίου - Προχωρεί σε αγορά Mobichair για ΑμεΑ

Λύση στο πρόβλημα που παρουσιάστηκε στον Δήμο Πάφου με εγκατάσταση τροχοκαθίσματος seatrac για πρόσβαση στη θάλασσα σε άτομα με αναπηρίες.  

Την ώρα που ο Δήμος Παραλιμνίου προχώρησε ένα βήμα παρακάτω και αγόρασε με δικά του έξοδα τροχοκαθίσματα  MobiChair, στην Πάφο παρουσιάστηκε πρόβλημα αφού ο Δήμος αρνήθηκε να πληρώσει ποσό 2800 ευρώ για τοποθέτηση του μηχανήματος από ιδιωτική εταιρία από την Ελλάδα.

Την καθυστέρηση που προέκυψε στην εγκατάσταση του εν λόγω μηχανήματος επεσήμανε με ανάρτηση του στο facebook o Πρόεδρος της Οργάνωσης Παραπληγικών Δημήτρης Λαμπριανίδης αφού το μηχάνημα seatrac έγινε δωρεά στον Δήμο Πάφου από την Οργάνωση Παραπληγικών. 

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, μας ενημέρωσε πως ο Δήμος δεν ήθελε να πληρώσει το υψηλό κόστος συντήρησης, εγκατάστασης και αποσυναρμολόγησης στην ιδιωτική εταιρία και σε συνεννόηση με τεχνικό που εντόπισε ο ίδιος ο Δήμος,  η εγκατάσταση θα γίνει, αν δεν υπάρξουν τεχνικά προβλήματα μέχρι το Σάββατο, με πολύ λιγότερα έξοδα. 

Η εγκατάσταση αυτών των συστημάτων είναι σημαντική για την εξυπηρέτηση ατόμων με βαριές κινητικές αναπηρίες, αφού με τη χρήση του seatrac μπορούν εύκολα και με ασφάλεια να μπουν και να βγουν από τη θάλασσα, ενώ σημειώνεται πως το σύστημα είναι αυτόνομο και λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια.

Σημειώνεται πως παρά το γεγονός ότι η Οργάνωση Παραπληγικών μαζί με την αγορά εξασφάλισε και δωρεάν εκπαίδευση των Δήμων, οι πλείστοι Δήμοι αποφάσισαν πως η συντήρηση των μηχανημάτων και η τοποθέτηση θα γίνει από ιδιωτική εταιρεία.

Τεράστιο ενδιαφέρον για τα MobiChair στον Πρωταρά - Ακολουθεί η Πάφος

Τεράστιο ήταν το ενδιαφέρον του κοινού για το θέμα της αγοράς και τοποθέτησης τροχοκαθισμάτων θαλάσσης MobiChair για άτομα με αναπηρίες από το Δημοτικό Συμβούλιο Παραλιμνίου, που παρουσίασε χθες ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ μετά από ανάρτηση στο Facebook του Προέδρου της Οργάνωσης Παραπληγικών Δημήτρη Λαμπριανίδη.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κύριο Λαμπριανίδη, μας εξήγησε πως ο Δήμος Παραλιμνίου είναι ο πρώτος Δήμος που προχώρησε στην αγορά τριών τέτοιων τροχοκαθισμάτων, αν και στο παρελθόν παρόμοιες αγορές έγιναν και από άλλους δήμους αλλά σε μικρότερη κλίμακα.

Μάλιστα ο Δήμαρχος Πάφου μιλώντας στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ συνεχάρη τον Δήμαρχο Παραλιμνίου για την πρωτοβουλία και δεσμεύτηκε πως θα ακολουθήσει το παράδειγμα του εγκαθιστώντας τα ίδια μηχανήματα στις παραλίες της Πάφου την επόμενη σεζόν. 

Αυτή τη στιγμή οι παραλίες Πρωταρά που διαθέτουν τροχοκάθισμα θαλάσσης και υποδομές για εξυπηρέτηση ΑμεΑ είναι οι παραλίες

Yianna Marie - HIPPOCAMP & MOBICHAIR
Fig Tree Bay - HIPPOCAMP & MOBICHAIR
Louma - Εστιατόριο Καλαμιές MOBI-CHAIR
Pernera - HIPPOCAMP

Στις υπόλοιπες πόλεις οι παραλίες που μπορούν να φιλοξενήσουν άτομα με αναηπηρίες είναι:

Λεμεσός, Ακτή Ολυμπίων
Αγία Νάπα, Βαθκυα γωνιά , Μακρόνησος, Λάντα, Γλυκό Νερό
Πάφος: Πόλη Χρυσοχούς, Παραλία ΣΟΔΑΠ 

Δειτε Επισης

Πάνω από 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική για φωτιές σε υποστατικά και υποδομές λόγω των λαμπρατζιών
Για οργανωμένη επίθεση κάνει λόγο η Αστυνομία-«Προκλήθηκε από την έντονη παρουσία μας και τις συλλήψεις»
ΒΙΝΤΕΟ: Εικόνες καταστροφής στη Βραζιλία-Στους 60 οι νεκροί, μάχη ενάντια στον χρόνο δίνουν οι διασώστες
Στο νοσοκομείο 16χρονος μετά από τροχαίο στην Πάφο-Επέβαινε σε όχημα με οδηγό 15χρονο
BINTEO: Εντυπωσιακές εικόνες από τον ρουκετοπόλεμο στον Βροντάδο της Χίου
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό λόγω της κακοκαιρίας
Στον πλήρη τερματισμό του πολέμου σκαλώνουν οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο για νέα εκεχειρία
Έντονη βροχόπτωση και χαλάζι στον αυτοκινητόδρομο
Επίθεση 70 ατόμων εναντίον οικίας 73χρονου στη Λάρνακα-Έβαλαν φωτιά στην αυλή, έσπασαν τζάμια
Μολότοφ, πέτρες και φωτιές από περίπου 100 κουκουλοφόρους στη Λεμεσό-Επιτέθηκαν σε αστυνομικούς (pic)