Ακολουθεί κι η Πάφος τον Δήμο Παραλιμνίου - Προχωρεί σε αγορά Mobichair για ΑμεΑ

Λύση στο πρόβλημα που παρουσιάστηκε στον Δήμο Πάφου με εγκατάσταση τροχοκαθίσματος seatrac για πρόσβαση στη θάλασσα σε άτομα με αναπηρίες.  

Την ώρα που ο Δήμος Παραλιμνίου προχώρησε ένα βήμα παρακάτω και αγόρασε με δικά του έξοδα τροχοκαθίσματα  MobiChair, στην Πάφο παρουσιάστηκε πρόβλημα αφού ο Δήμος αρνήθηκε να πληρώσει ποσό 2800 ευρώ για τοποθέτηση του μηχανήματος από ιδιωτική εταιρία από την Ελλάδα.

Την καθυστέρηση που προέκυψε στην εγκατάσταση του εν λόγω μηχανήματος επεσήμανε με ανάρτηση του στο facebook o Πρόεδρος της Οργάνωσης Παραπληγικών Δημήτρης Λαμπριανίδης αφού το μηχάνημα seatrac έγινε δωρεά στον Δήμο Πάφου από την Οργάνωση Παραπληγικών. 

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, μας ενημέρωσε πως ο Δήμος δεν ήθελε να πληρώσει το υψηλό κόστος συντήρησης, εγκατάστασης και αποσυναρμολόγησης στην ιδιωτική εταιρία και σε συνεννόηση με τεχνικό που εντόπισε ο ίδιος ο Δήμος,  η εγκατάσταση θα γίνει, αν δεν υπάρξουν τεχνικά προβλήματα μέχρι το Σάββατο, με πολύ λιγότερα έξοδα. 

Η εγκατάσταση αυτών των συστημάτων είναι σημαντική για την εξυπηρέτηση ατόμων με βαριές κινητικές αναπηρίες, αφού με τη χρήση του seatrac μπορούν εύκολα και με ασφάλεια να μπουν και να βγουν από τη θάλασσα, ενώ σημειώνεται πως το σύστημα είναι αυτόνομο και λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια.

Σημειώνεται πως παρά το γεγονός ότι η Οργάνωση Παραπληγικών μαζί με την αγορά εξασφάλισε και δωρεάν εκπαίδευση των Δήμων, οι πλείστοι Δήμοι αποφάσισαν πως η συντήρηση των μηχανημάτων και η τοποθέτηση θα γίνει από ιδιωτική εταιρεία.

Τεράστιο ενδιαφέρον για τα MobiChair στον Πρωταρά - Ακολουθεί η Πάφος

Τεράστιο ήταν το ενδιαφέρον του κοινού για το θέμα της αγοράς και τοποθέτησης τροχοκαθισμάτων θαλάσσης MobiChair για άτομα με αναπηρίες από το Δημοτικό Συμβούλιο Παραλιμνίου, που παρουσίασε χθες ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ μετά από ανάρτηση στο Facebook του Προέδρου της Οργάνωσης Παραπληγικών Δημήτρη Λαμπριανίδη.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κύριο Λαμπριανίδη, μας εξήγησε πως ο Δήμος Παραλιμνίου είναι ο πρώτος Δήμος που προχώρησε στην αγορά τριών τέτοιων τροχοκαθισμάτων, αν και στο παρελθόν παρόμοιες αγορές έγιναν και από άλλους δήμους αλλά σε μικρότερη κλίμακα.

Μάλιστα ο Δήμαρχος Πάφου μιλώντας στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ συνεχάρη τον Δήμαρχο Παραλιμνίου για την πρωτοβουλία και δεσμεύτηκε πως θα ακολουθήσει το παράδειγμα του εγκαθιστώντας τα ίδια μηχανήματα στις παραλίες της Πάφου την επόμενη σεζόν. 

Αυτή τη στιγμή οι παραλίες Πρωταρά που διαθέτουν τροχοκάθισμα θαλάσσης και υποδομές για εξυπηρέτηση ΑμεΑ είναι οι παραλίες

Yianna Marie - HIPPOCAMP & MOBICHAIR
Fig Tree Bay - HIPPOCAMP & MOBICHAIR
Louma - Εστιατόριο Καλαμιές MOBI-CHAIR
Pernera - HIPPOCAMP

Στις υπόλοιπες πόλεις οι παραλίες που μπορούν να φιλοξενήσουν άτομα με αναηπηρίες είναι:

Λεμεσός, Ακτή Ολυμπίων
Αγία Νάπα, Βαθκυα γωνιά , Μακρόνησος, Λάντα, Γλυκό Νερό
Πάφος: Πόλη Χρυσοχούς, Παραλία ΣΟΔΑΠ 

Δειτε Επισης

Άδειασε το αφήγημα των υπουργών του ο Πρόεδρος-Διαφορετική στάση, παραδοχή παραλείψεων και εκτεθειμένοι Χαρτσιώτης-Παναγιώτου
Απολογήθηκε ο Πρόεδρος, «δεν ανταποκριθήκαμε όπως έπρεπε»-Τα δώδεκα μέτρα που εξήγγειλε στο διάγγελμά του
Φώναζαν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», αλλά όταν τους απάντησαν «Λευτεριά στην Κύπρο» έκοψαν το ρεύμα στην Αμοργό
Ακμάζουν οι απάτες μέσω διαδικτύου-Τρεις καταγγελίες ενώπιον των Αρχών, απέσπασαν 37 χιλιάδες οι επιτήδειοι
Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Μεσσηνία και Κύθηρα, νέο «112» στην Εύβοια
Η τραγική ιστορία της οικογένειας Γερολέμου που έχασε το σπίτι της από την πυρκαγιά-«Δουλέψαμε, δεν έμεινε τίποτα»
Από το πορτοκαλί στο κίτρινο η προειδοποίηση της Μετεωρολογικής-Στους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Ανακοινώνει μέτρα για τους πυρόπληκτους ο Πρόεδρος, αποζημιώνονται πλήρως-Τα παράπονα και τι συμφωνήθηκε
Τα πρόσωπα της τραγωδίας έχουν ονοματεπώνυμο... Επαναπατρίστηκαν τα τελευταία χρόνια στον τόπο που γεννήθηκαν οι άτυχοι Δημήτρης και Μάρω
Στην κόλαση της Προύσας... Πάνω από 1.700 εκκενώσεις, νεκρός πυροσβέστης από ανακοπή και 76 ενεργά μέτωπα