«Το κλειδί της επιτυχίας θα είναι…»

Την είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ για δεύτερη χρονιά στη σειρά επιδιώκει η Σλόβαν Λίμπερετς. Απέναντι στην ΑΕΚ ο τσεχικός σύλλογος ευελπιστεί να τα καταφέρει εξ ίσου καλά με την περασμένη περίοδο, όταν στα πλέι οφ της διοργάνωσης απέκλεισε τη Χάιντουκ Σπλιτ. Λίγο πριν την αναμέτρηση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» ο Γίντριχ Τρπισόφσκι μίλησε για τις ομοιότητες και τις διαφορές των δύο αποστολών.
«Φυσικά αδημονούμε για τα παιχνίδια με την ΑΕΚ, διότι είναι το επιστέγασμα των προσπαθειών μας όλη την περασμένη χρονιά. Τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στους προκριματικούς γύρους. Πλέον απέχουμε δύο παιχνίδια από τους ομίλους. Η διαφορά με την περασμένη χρονιά, όταν προκριθήκαμε εις βάρος της Χάιντουκ (σ.σ. δύο νίκες με 1-0), είναι πως πέρυσι παίξαμε πρώτα εντός έδρας, ενώ τώρα παίζουμε πρώτα εκτός. Τα εκτός έδρας παιχνίδια είναι πάντα το κλειδί για την έκβαση της μονομαχίας. Ακόμη και 0-0 να πάρουμε στη Λάρνακα, είναι ένα απίστευτα πονηρό αποτέλεσμα για τον επαναληπτικό. Αυτό μας υποχρεώνει να παίξουμε επιθετικά και να πετύχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα τέρματα.
Η δεύτερη διαφορά είναι ότι την περασμένη χρονιά ουδέποτε το πιστέψαμε πραγματικά. Τώρα οι προσδοκίες είναι πολύ μεγαλύτερες, αυτό δυσκολεύει τα πράγματα. Επιπροσθέτως τώρα όλοι έχουμε δοκιμάσει την εμπειρία των ομίλων, συνεπώς η πίεση είναι μεγαλύτερη, διότι θέλουμε να τη γευτούμε ξανά. Κατά τη γνώμη μου η ΑΕΚ είναι καλύτερη από τη Χάιντουκ. Μολονότι το παιχνίδι τους έχει πολλές ομοιότητες, καθώς παίζουν νότιο ποδόσφαιρο, η Χάιντουκ ήταν μια πολύ νεανική ομάδα, όπως εμείς, ενώ η ΑΕΚ έχει αρκετούς παίκτες άνω των 30. Έχουν περάσει από το ισπανικό πρωτάθλημα, ο Λαρένα μέτρησε σχεδόν 100 συμμετοχές με την Ατλέτικο Μαδρίτης», τόνισε ο προπονητής της Σλόβαν
«Το κλειδί της επιτυχίας θα είναι να εμποδίσουμε τον αντίπαλο να κάνει το παιχνίδι του. Είμαστε ομάδα που τρέχει πολύ και παίρνει πρωτοβουλίες. Το τσεχικό ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό από αυτό στο εξωτερικό. Αν τους προκαλέσουμε, θα έχουμε καλές πιθανότητες, αν μας κλείσουν, θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Επαφιόμαστε στην ομαδική δουλειά, στην τακτική και στο ενεργητικό στιλ παιχνιδιού. Στον επαναληπτικό η ΑΕΚ θα είναι ακόμη πιο άβολος αντίπαλος απ’ ό,τι στην έδρα της, γι’ αυτό θέλουμε να νικήσουμε στη Λάρνακα. Δεν θα κυνηγήσουμε την πρόκριση μόνο στο γήπεδό μας. Θέλουμε να παίξουμε ανοικτό ποδόσφαιρο στην Κύπρο. Και ίσως να μην ακουστεί αρκετά μετριοπαθές, αλλά θέλουμε το παιχνίδι να βασιστεί στις δικές μας ιδέες», κατέληξε ο 40χρονος τεχνικός.