Υπόθεση Μουσταφά: Όχι δικαστηρίου στην πραγματογνωμοσύνη εμπειρογνώμονα για έκδοση του στην Αίγυποτο

 Την 21η και την 23η Σεπτεμβρίου ως τελικές ημερομηνίες για παρουσίαση εμπειρογνώμονα από την υπεράσπιση του εκζητουμένου από τις αιγυπτιακές Αρχές Σεΐφ Ελντίν Μουσταφά ή για αγορεύσεις, όρισε η Επαρχιακός Δικαστής Λευκωσίας Δώνα Κωνσταντίνου.

Προηγουμένως, με ενδιάμεση απόφαση, το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης του εκζητουμένου να αποδεχθεί ως ανεξάρτητο πραγματογνώμονα για την εσωτερική τάξη, την ασφάλεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Αίγυπτο, τον Λέκτορα για Διεθνείς Σχέσεις του Πανεπιστημίου Cambridge Emile George Howard Joffe.

Η Αίγυπτος ζητά την έκδοση του Σεϊφ Ελτίν Μουσταφά για τη διάπραξη της αεροπειρατείας στο αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών στις 29 Μαρτίου 2016.

Το Δικαστήριο εξέδωσε την ενδιάμεση απόφαση, αφού η Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ελένη Λοϊζίδου έφερε ένσταση στο αίτημα της υπεράσπισης του εκζητουμένου, όπως το Δικαστήριο αποδεχθεί ως ανεξάρτητο πραγματογνώμονα για την παρούσα κατάσταση των ελευθεριών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αίγυπτο τον εν λόγω λέκτορα.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σε διαθεσιμότητα δόκιμη Αστυνομικός για την υπόθεση με τα έγγραφα σε οικία δεσμοφύλακα
Επιστρέφει στα «ανοιχτά μέτωπά» του ο Τραμπ-Τα μηνύματα που στέλνει σε Χάρβαντ, Ευρώπη και Apple
Στην Εντατική 19χρονος μετά από τροχαίο στο Παραλίμνι-Όχημα συγκρούστηκε με τη μοτοσικλέτα του νεαρού
Έκρηξη βόμβας σε όχημα 21χρονου στη Λευκωσία
Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επισημοποίησε την άρση των κυρώσεων σε βάρος της Συρίας
Γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στην οικία της στη Νέα Χαλκηδόνα-Στραγγαλισμό δείχνουν τα πρώτα στοιχεία
Επιθέσεις της Ρωσίας με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Κίεβο
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 38 βαθμούς σκαρφαλώνει ο υδράργυρος
Κατέθεσε στην Ερευνητική για ΤΑΚΑΤΑ ο Αλέξανδρος Λούγκου-Ακολουθούν Βαφεάδης, Καρούσος και Αναστασιάδου
Το νέο σχίσμα των πιστών, ο κλάδος ελαίας με αστερισκό του Αρχιεπισκόπου και η κρίσιμη απόφαση του Τυχικού