Πλήρης οδηγός των Ολυμπιακών Αγώνων (13η μέρα)

Προς το τέλoς τους οδεύουν οι 31οι Ολυμπιακοί Αγώνες οι οποίοι ολοκληρώνονται την Κυριακή (21/8). Βρείτε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα, ανά ημέρα, οι κυπριακές συμμετοχές και το ελληνικό ενδιαφέρον.

* Όλες οι ώρες είναι σε Ώρα Κύπρου
 

18/8/2016 (13η Ημέρα)
Xρυσά Μετάλλια – 23
Στίβος (άνδρες: 400μ με εμπόδια, Σφαίρα, Δέκαθλο, 200μ / γυναίκες: Ακόντιο, 400μ με εμπόδια), Μπάντμιντον (διπλό ανδρών), Μπιτς Βόλεϊ (άνδρες), Πυγμαχία (81kg ανδρών), Κανόε Σπριντ (άνδρες: Διπλό Καγιάκ 1000μ, Μονό Κανόε 200μ, Διπλό Κανόε 200μ / γυναίκες: Μονό Καγιάκ 500μ), Καταδύσεις (γυναίκες από βατήρα 10μ), Χόκει επί Χόρτου (άνδρες), Ιστιοπλοΐα (470 και 49er σε άνδρες και γυναίκες), Τάεκβοντο (γυναίκες 57kg / άνδρες 68kg), Tρίαθλο (άνδρες), Πάλη (γυναίκες 63kg & 75kg)
 
Η Κύπρος
Στις 16:00 η Λεοντία Καλλένου αγωνίζεται στον προκριματικό του Ύψους. Είναι η τελευταία κυπριακή συμμετοχή στους Αγώνες.
 
Η Ελλάδα
Η μονομαχία των Παναγιώτη Μάντη και Παύλου Καγιαλή για το χρυσό μετάλλιο στη medal race των 470 πήρε παράταση, μετά την άπνοια που επικράτησε την Τετάρτη (17/8) στο Ρίο.
 
Το ελληνικό πλήρωμα θα δοκιμαστεί την Πέμπτη (18/8) με φόντο το ψηλότερο σκαλί του βάθρου, την ώρα που οι Νίκος Σκαρβέλης (Σφαιροβολία) και Μαρία Πρεβολαράκη (53kg ελευθέρας πάλης) ρίχνονται στη μάχη των προκριματικών. Από την άλλη, η Εθνική Ανδρών στο πόλο δίνει αγώνα κατάταξης κόντρα στην Ισπανία, για τις θέσεις 5 έως 8.
 
Highlights
- Τα αδέλφια Alistair και Jonny Brownlee, που κατέκτησαν Χρυσό και Χάλκινο στο Λονδίνο, αντίστοιχα, θέλουν να επαναλάβουν την επιτυχία στους στο Τρίαθλο και στο Ρίο. Ο αγώνας ξεκινάει με κολύμπι στην Κόπακαμπανα, συνεχίζεται με ποδήλατο και ολοκληρώνεται με τρέξιμο.
 
- Στο δρόμο για το «treble treble» ο Usain Bolt πρέπει να κερδίσει τα ξημερώματα τα 200μ, ώστε να του μένει το χρυσό στην 4Χ100. Η απουσία του Galtin από τον τελικό κάνει τη δουλειά του πιο εύκολη. Βασικός του αντίπαλος ο Καναδός De Grasse.
 
- Ο Ashton Eaton θέλει να κερδίσει το Δέκαθλο και να γίνει ο πρώτος μετά τον Daley Thompson (1980, 1984) που κάνει το back to back σε αυτό το απαιτητικό αγώνισμα.
 
- Την τιμή της Βραζιλίας στο Μπιτς Βόλεϊ, μετά την ήττα στον τελικό των γυναικών, θέλουν να υπερασπιστούν οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Alison Cerutti και Bruno Schmidt, που παίζουν στον τελικό με τους Ιταλούς Paolo Nicolai/ Daniele Lupo.
 
- Στο Χόκεϊ, η Αργεντινή, που απέκλεισε την κάτοχο του Χρυσού Γερμανία, θα παίξει στον τελικό απέναντι στο Βέλγιο.
 
πηγές: ΒΒC, Ηρόδοτος Μιλτιάδους / Απεσταλμένος ΕΑΚ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Sport24.gr