«Αν προηγηθεί ο ΑΠΟΕΛ, θα εξαφανίζονται οι μπάλες»

Πριν το παιχνίδι στο «Τέλια-Πάρκεν» ο Στόλε Σόλμπαλεν αποκάλυπτε στη συνέντευξη Τύπου πως επιχειρούσε να περάσει στους ποδοσφαιριστές του το μήνυμα πως «ο επαναληπτικός στην Κύπρο δεν είναι και το δυσκολότερο παιχνίδι στον κόσμο», εξ ου και δεν θα έπρεπε να ρίξουν όλο το βάρος στην προσπάθεια για πρόκριση στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον ΑΠΟΕΛ επιδιώκοντας ένα όσο το δυνατόν πιο ευρύ σκορ νίκης.

Μετά το προχθεσινό 1-0 των «λιονταριών» επί των «γαλαζοκιτρίνων», ωστόσο, ο Νορβηγός (απ)έδειξε με τις δηλώσεις του πόσο πολύ υπολογίζει (και φοβάται;) τον επικείμενο αγώνα στη Λευκωσία. Ο τεχνικός της Κοπεγχάγης πήρε τη σκυτάλη από τον Μίκε Γένσεν (σ.σ. αρχηγός της Ρόσενμποργκ) κάνοντας ειδική μνεία στις τακτικές εξαπάτησης που χρησιμοποιεί ο ΑΠΟΕΛ στην έδρα του, μολονότι ο Τόμας Κρίστιανσεν είχε φροντίσει από νωρίς να βάλει τα πράγματα στη θέση τους αναφορικά με τις συγκεκριμένες αιτιάσεις.

«Ο Τόμας (σ.σ. Κρίστιανσεν) αρνείται πως η ομάδα του χρησιμοποιεί τακτικές εξαπάτησης στην έδρα της, αλλά ο ίδιος δεν έχει τον έλεγχο επί του προκειμένου. Δεν νομίζει πως θέλει να τις χρησιμοποιήσει, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι στη Λευκωσία οι μπάλες θα εξαφανίζονται γρήγορα, αν ο ΑΠΟΕΛ πάρει προβάδισμα. Τα ball boys είναι η μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και στην Κοπεγχάγη. Ο Τόμας δεν μπορεί να ελέγξει τι κάνουν οι παίκτες του, διότι αυτές οι πρακτικές είναι βαθιά ριζωμένες στην ψυχή του συλλόγου. Είναι δουλειά του διαιτητή να τις διαχειριστεί, εμείς δεν ανταποδίδουμε στα τρικ, εμείς χρησιμοποιούμε τακτική.

Μετά το 1-0 απέναντι στη Ρόσενμποργκ οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ έτρεχαν δυο-δυο στο διαιτητή και έπεφταν. Αλλά δεν θα μπορούν να το κάνουν όσο προηγούμαστε 1-0», υπογράμμισε ο Σόλμπακεν, ο οποίος αναφέρθηκε και στο σαββατιάτικο εκτός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος με την Όλμποργκ.

«Θα κάνουμε ροτέισον, αλλά υπάρχει αρκετός χρόνος από το Σάββατο ως την Τετάρτη. Ο Κορνίλιους θα παίξει σίγουρα από την αρχή, ενώ θα χρησιμοποιηθούν κι άλλοι παίκτες που δεν αγωνίστηκαν με τον ΑΠΟΕΛ. Αλλά δεν θα βάλουμε μια εντελώς αλλαγμένη ενδεκάδα», ξεκαθάρισε ο τεχνικός της Κοπεγχάγης.