Οι Ομίλοι χρειάζονται υπέρβαση στην Τσεχία (vid)

(picΜετά την Μόσχα κόντρα στην Σπαρτάκ, η ΑΕΚ καλείται να πάρει άλλο ένα διπλό στην προσπάθειά της να μπει στους Ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ ηττήθηκε με 1-0 από την Σλόβαν Λίμπερετς στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» - με την Σπαρτάκ ο πρώτος αγώνας στην Κύπρο ήταν 1-1.
 
Η ομάδα της Λάρνακας δεν απέδωσε τα αναμενόμενα κόντρα στους Τσέχους που έδειξαν ικανοί στην επίθεση, όμως με κενά στην άμυνα τα οποία δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ. Αδυναμίες σε κάποιες φάσεις στην άμυνα έδειξε και η ομάδα της Λάρνακας, επηρεασμένη με το πρόβλημα που προέκυψε την τελευταία στιγμή με τον Καταλά.
 
Το γκολ επιτεύχθηκε στο πρώτο ημίχρονο, με την Σλόβαν να έχει δύο δοκάρια και την ΑΕΚ ένα.
 

Πρώτη ευκαιρία η ΑΕΚ
H AEK επιχείρησε να βάλει το δικό της ρυθμό στο παιχνίδι, ώστε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Λίγο έλειψε να το πετύχει στο 9’ όταν ο Τριτσκόφσκι έφυγε στην πλάτης της άμυνας, όμως ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων βγήκε νικητής στο τετ α τετ με τον Σκοπιανό.


Πριν το μισάωρο
Η Σλόβαν αν και έδειχνε ότι είχε προβληματική άμυνα, καθώς η ΑΕΚ έφυγε σε 1-2 περιπτώσεις στην πλάτη της άμυνας, εντούτοις επιχειρούσε αρκετά επικίνδυνες επιθέσεις. Στο 28’ έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Μίνιο να διώχνει σε κόρνερ, το οποίο μετατράπηκε σε γκολ καθώς μετά την εκτέλεση με κεφαλιά ο Κουβάλ πέτυχε το 1-0.
 
Δοκάρι η Σλόβαν
Η ΑΕΚ επιχείρησε να αντιδράσει, όμως μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν βρήκε τον τρόπο να βελτιωθεί και να γίνει απειλητική για την εστία της Σλόβαν. Μάλιστα, οι Τσέχοι λίγο έλειψε να πάνω στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο τερμάτων μιας και ο Βουκχ βρέθηκε στο πίσω δοκάρι και εκμεταλλεύτηκε το κενό στην άμυνα της ΑΕΚ, όμως το σουτ του κατέληξε στο δοκάρι.

 

Έψαξε το γκολ
Η ΑΕΚ μπήκε με πιο επιθετικές διαθέσεις, σε μία ευκαιρία πρωτίστως να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του αντιπάλου. Οι Λαρνακείς έψαξαν το γκολ και είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες πριν από το 65’. Στο 58’ ο Άλβες μπήκε στην περιοχή, σέντραρε, όμως ο Τομάς δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 63’ ο Τομάς έβγαλε ωραία μπαλιά στον Τριτσκόφσκι, ο οποίος έκανε το σουτ αλλά ο Ντουμπράβκα έδειξε ετοιμότητα διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Αριθμητικό μειονέκτημα
Η ΑΕΚ συνάντησε άλλο ένα εμπόδιο στην προσπάθειά της για ανατροπή του σκορ, καθώς στο  65’ ο Ορτίθ αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια, δημιουργώντας αριθμητικό μειονέκτημα για την ΑΕΚ.
 
Από την ομάδα της Λάρνακας, που εξέφρασαν πολλά παράπονα για την διαιτησία, ζήτησαν πέναλτι σε πέσιμο του Τριτσκόφσκι στην περιοχή, όμως ορθά δεν δόθηκε καθώς ο Ντουμπράβκα πήρε καθαρά την μπάλα.

Δοκάρια

Από εκεί και πέρα, υπήρχε έντονη νευρικότητα στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να υπάρξει και αποβολή του προπονητή των φιλοξενουμένων μετά από συμπλοκές και αφού έσπρωξε τον Τομάς στο 80’. Λίγο αργότερα στο 85’ η ΑΕΚ είχε την μεγαλύτερη της ευκαιρία στο παιχνίδια μιας και ο Λαρένα επιχείρησε το μακρινό σουτ με το οποίο τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Σούκενικ στο 90+3'.

H TAYTOTHTA TOY ΑΓΩΝΑ
Σκόρερ
: 29’ Kουβάλ
Κίτρινες: Λαρένα, Μόισοφ / Κουβάλ, Βουκχ, Σίκορα, Χοβόρκα, Φόλπρεχτ
Κόκκινη: Ορτίθ (δεύτερη κίτρινη)
Συνθέσεις:
ΑΕΚ:
 Μινιό, Μόισοφ, Μουρίγιο, Ορτίθ, Τρουγιόλς (34’ Χαραλάμπους), Λαρένα, Άλβες (75’ Χαραλαμπίδης), Τομάς, Τέτε (82’ Ακοράν), Τριτσκόφσκι, Μπόλιεβιτς, 
Σλόβαν Λίμπερετς: Ντουμπράβκα, Μπρέιτε (18’ Koυπίσκι), Κουφάλ, Σίκορα, Φόλπρεχτ, Χοβόρκα, Κομλιτσένκο, Βουκχ (60’ Nαρβατίλ), Μπαρτλ, Μπάρτοσεκ (70’ Σούκενικ), Ποκόρνι.