Αν σκέφτεστε να πάτε για Pokemon στην Κάνδανο ξανασκεφτείτε το!

Δεν έχουμε Pokemon στο χωριό μας". Αυτή είναι η πινακίδα που παρατηρεί κανείς μπαίνοντας στο χωριό Κάνδανο της Κρήτης. Μπορεί όλη η χώρα, αν όχι όλος ο πλανήτης, να κινείται σε ρυθμούς Pokeball και παιχνιδιού μεταξύ πραγματικότητας και εικονικής πραγματικότητας, οι Κρητικοί όμως από την Κάνδανο δεν αστειεύονται. Εδώ δεν παίζουμε Pokemon Go!
 
 
Κτισμένη στο κέντρο της επαρχίας Σελίνου, σε ένα λεκανοπέδιο στο νομό Χανίο, η Κάνδανος, κυρίως αγροτική και κτηνοτροφική περιοχή, διαθέτει πλούσια ιστορία. Το όνομα της προέρχεται από το αρχαίο «Καντανία» που σημαίνει «Πόλη της νίκης». Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι προέρχεται από το «Κάντορες», που σημαίνει οι κρατούντες.
 


Άκμασε στα Βυζαντινά χρόνια και για το λόγο αυτό διαθέτει πληθώρα βυζαντινών ναών με πιο σημαντική ίσως την Αγία Άννα στο Ανισαράκι. Στην είσοδο της υπάρχει μια εικόνα με την Αγία Άννα να θηλάζει την Παναγία. Θεωρείται σπάνια εικόνα και πολλοί τουρίστες κάθε χρόνο ρωτάνε που βρίσκεται για να την επισκεφτούν. Άλλες Βυζαντινές εκκλησίες είναι ο Άγιος Γεώργιος, ο Αρχάγγελος Μιχαήλ στα Καβαλαριανά, η Αγία Αικατερίνη, η Παναγία στο Ανισαράκι, η Αγία Κυριακή στα Μπενουδιανά κ.α.


Κατά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο καταστράφηκε από τους Γερμανούς γιατί οι κάτοικοι της αντιστάθηκαν στο χωριό Φλώρια και στο φαράγγι και σκότωσαν 25 Γερμανούς. Μαρμάρινα αντίγραφα των πινακίδων που άφησαν οι Γερμανοί βρίσκονται στο μνημείο στην πλατεία του χωριού.


Πηγή: news247

 

 

Δειτε Επισης

Ανησυχία για τα 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος-Ζημιές στη Μονή Σίμωνος Πέτρας
Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος-Ταρακουνήθηκε η Βόρεια Ελλάδα
Σε εξέλιξη οι συνομιλίες για τα γλυπτά του Παρθενώνα-Τα σενάρια περί επικείμενης συμφωνίας
Μητέρα και γιος βρέθηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους σε χωριό των Τρικάλων
Νέο θρίλερ με τη δολοφονία του Γιώργου Καριώτη στη Ρόδο-Συνελήφθη 41χρονος μετά από τρια χρόνια
Ζητούν από ανθρώπους που έχασαν συγγενείς τους στο Μάτι να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας του 2018
Τραγωδία στην Σκιάθο-Νεκρή τουρίστρια ανήμερα των γενεθλίων της
«Δεν μας ζήτησε συγγνώμη ο βοηθός νοσηλευτή»-Ξεσπά ο γιος της 62χρονης που δίνει μάχη για τη ζωή της στο Τζάνειο
Πλήγηκαν πέντε βασικά κέντρα του οργανισμού της 62χρονης που έλαβε λάθος αίμα-Δεν έχει επαφή με το περιβάλλον
Ένοχος για το διπλό φονικό στα Ανώγεια ο Μανώλης Καλομοίρης-Ο πατέρας του το ένα θύμα