«Πιάστηκε» ο μεγαλοαπατεώνας Κρασόπουλος. Πώς ξεγελούσε τα θύματα του

Ένα από τα πλέον καταζητούμενα πρόσωπα για τις κυπριακές αρχές εντοπίστηκε και φόρεσε χειροπέδες στην Ελλάδα.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που μέχρι το 2013 κατάφερε να εξαπατήσει εκατοντάδες πολίτες. Ο άνθρωπος με το όνομα Μοχάμεντ Μπεν Χάσεν, 61 ετών από την Τυνησία παρουσιαζόταν ως Έλληνας αφού μιλούσε άπταιστα ελληνικά και αφού είχε στην κατοχή του διαβατήρια και ταυτότητες διαφόρων χωρών κατάφερνε να ξεγλιστρά από τις διωκτικές αρχές.

Τελικά ο Μοχάμεντ ή Γιώργος εντοπίστηκε στην Ελλάδα και ήδη ξεκίνησε η διαδικασία ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης για την έκδοσή του στην Κύπρο. Σύμφωνα με το ΤΑΕ Λάρνακας ο ίδιος έφερε ένσταση στο αίτημα των ελληνικών αρχών.

Πάντως όπως εκτιμάται η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου ένα μήνα και ο Κρασόουλος θα μεταφερθεί στην Κύπρο όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα αδικήματα της συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, καταδολίευση, κυκλοφορία πλαστών εγγράφων, πλαστοπροσωπία ενώ θα δικαστεί και το αδίκημα της εξασφάλισης εγγραφής εταιρίας με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η δράση του περιβόητου Κρασόπουλου

Ανατρέχοντας πίσω στο 2013 ο Κρασόπουλος εμφανιζόταν ως Ελλαδίτης αφού μιλάει άπταιστα την Ελληνική και ως ιδιοκτήτης της G. Krasopoulos International η οποία έταζε σε Κυπριους κυρίως ανέργους πως θα τους  έστελνε στη Γαλλία για να δουλέψουν σε οικοδομές της Λιλ με υψηλές απολαβές.

Με αυτό το παραμύθι ο Κρασόπουλος έπεισε εκατοντάδες Κύπριους, συγκεκριμένα 465 να του δώσουν προκαταβολή για να τους βρει δουλειά στη Γαλλία. Ο κάθε ένας πλήρωνε στον Κρασόπουλο το ποσό των 620 ευρώ.

Συνολικά ο Κρασόπουλος από της δουλειές που έταζε σε ανυποψίαστους πολίτες κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό των 290 χιλιάδων ευρώ.
Όπως ήταν φυσικό ο μεγαλοαπατεώνας μόλις εισέπραξε τα χρήματα εξαφανίστηκε αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τους ανυποψίαστους ανέργους. Από τότε ο Κρασόπουλος καταζητείτο με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.
  

Δειτε Επισης

Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της
Βροχές σε ανατολικά και βόρεια, στο «μενού» του καιρού σήμερα
Στις 25/9 ξεκινά ο διάλογος ΥΠΑΝ – αρμοδίων φορέων για καταλόγους
Για αποζημιώσεις ε/κ περιουσιών και ενέργεια μίλησε στον παράνομο Bayrak ο Ουστέλ