Καταζητείται και 3ος Τουρκοκύπριος για το φονικό της Αγίας Νάπας

Και τρίτος Τουρκοκύπριος καταζητείται από τις διωκτικές αρχές σε σχέση με το φονικό της Αγίας Νάπας που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής με θύμα 22χρονο Βρετανό.

Ο τρίτος ύποπτος, σύμφωνα με τα όσα ομολόγησε η 48χρονη από τη Λάρνακα, σύντροφος τους ενός, φέρεται να είναι το πρόσωπο που τους βοήθησε στο διαφυγή τους στις κατεχόμενες περιοχές μετά το φονικό.  Επίσης η ύποπτη παραδέχθηκε ότι  παρέλαβε από τον συγκεκριμένο και ένα κινητό τηλέφωνο σε σημείο που συναντήθηκε μαζί του, την επόμενη ημέρα, μετά από οδηγίες που έλαβε από τον 22χρονο σύντροφο της

Η 48χρονη οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου ενώ σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν από τον ανακριτή της υπόθεσης η ύποπτη, η οποία το τελευταίο χρόνο διέμενε με τον 22χρονο Τ/Κ στις Καμάρες, παραδέχθηκε ότι ο φίλος της, της εκμυστηρεύτηκε ότι μαζί με άλλο Τ/κ μαχαίρωσαν τους δυο Βρετανούς με τους οποίους συνεπλάκησαν επειδή οι Τ/κ τους έκαναν παρατήρηση διότι ουρούσαν σε δημόσιο μέρος.

Επίσης η ύποπτη, σε θεληματική της κατάθεση, ανέφερε ότι το βράδυ του φόνου μετέβη σε σημείο στην Αγία Νάπα όπου παρέλαβε τον φίλο της παίρνοντας του ρούχα για να αλλάξει.

Ωστόσο η 48χρονη ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει την ταυτότητα του 3ου Τουρκοκύπριου, παρά μόνο ότι πρόκειται για πρόσωπο που διαμένει στη Λευκωσία, ενώ η αστυνομία θεωρεί δεδομένο ότι οι άλλοι δυο καταζητούμενοι, 48 και 22 ετών, κρύβονται στις κατεχόμενες περιοχές.

Η 48χρονη τέθηκε υπό 8ημερη κράτηση ενώ οι έρευνες των ανακριτών συνεχίζονται σε μια προσπάθεια να εξακριβωθεί και η ταυτότητα του τρίτου Τουρκοκύπριου.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή 14 Αυγούστου γύρω στις 03.20 τα ξημερώματα ενώ δύο αλλοδαποί οι οποίοι εργάζονται στην Κύπρο και ήταν πεζοί στην οδό Γρηγόρη Αυξεντίου στην Αγία Νάπα, μετά από διαπληκτισμό που είχαν με άγνωστο άτομο, δέχθηκαν επίθεση από δύο άτομα που έφεραν μαχαίρι, ένα εκ των οποίων ήταν και το άτομο που είχαν διαπληκτιστεί προηγουμένως.

Ο ένας από τους αλλοδαπούς δέχθηκε τέσσερις μαχαιριές στην πλάτη ενώ το θύμα δέχθηκε μία μαχαιριά στο λαιμό, η οποία ήταν μοιραία.
 

Δειτε Επισης

Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της
Βροχές σε ανατολικά και βόρεια, στο «μενού» του καιρού σήμερα
Στις 25/9 ξεκινά ο διάλογος ΥΠΑΝ – αρμοδίων φορέων για καταλόγους
Για αποζημιώσεις ε/κ περιουσιών και ενέργεια μίλησε στον παράνομο Bayrak ο Ουστέλ